Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun "Seçimi kazanırsak sokağa çıkmayın" uyarısına tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim gecesine yönelik sözlerinin provokasyon içerdiğini savunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Bu korkutucu, ürkütücü bir açıklama" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 06.05.2023 00:42 GÜNCELLEME 06.05.2023 00:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Mustafa Şentop A Haber'de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

"Provokatif açıklamalar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Seçim gecesi galip geldiğimizde sokağa çıkmayın, sevinç gösterisi yapmayın çünkü sokakta eli silahlı insanlar olabilir." sözlerini değerlendiren Şentop, "Bu tür sözler esasen iyi niyetli gibi gözüküyor olsa da provokatif açıklamalardır. Bir taraftan sükunet çağrısı gibi görünüyor ama ortaya konulan gerekçe, tablo tamamen bir provokasyon içeriyor. Kim veriyorsa bu akılları yanlış yapıyor." dedi.

Türkiye'de 1950'den bu yana 110'a yakın seçim yapıldığını anımsatan Şentop, "Her seçim büyük bir olgunlukla gerçekleştirilmiş. Seçim öncesi, sırası ve sonrasında milletimizin ortaya çıkacak sonuçları büyük olgunlukla karşıladığını görüyoruz. 20 yıldan fazla bir süredir birçok seçim AK Parti tarafından kazanıldı, seçim kutlamaları yapıldı ama bunlar her zaman makul sınırlar içinde oldu. Bu tür korkutucu, ürkütücü bir açıklamanın provokasyon amacı taşıdığı kanaatindeyim. Bunlara hiç gerek yok. Milletimizin seçim yapma olgunluğuna güvenmeliyiz." değerlendirmelerinde bulundu.

"Bunlar tuhaf açıklamalar"

Kılıçdaroğlu'nun seçim güvenliği konusunda şüpheleri olduğu yönündeki soru üzerine Şentop, şunları söyledi:

"Varsayalım ki seçimi kazandılar, o zaman YSK'ya güvenmeme durumu ne olacak? 'YSK'ya güvenmiyoruz, kazandık ama yanlış oldu, seçimi tekrar gözden geçirelim' falan mı diyecekler? Bunlar tuhaf açıklamalar. Daha önce de buna benzer açıklamalar yapıldı. Her seçim öncesinde YSK'ya, seçim sürecine karşı güven sarsıcı birtakım açıklamalar yapıyorlar. Bu çok yanlış. Türkiye'de tamamen şeffaf ve dünyanın başka ülkelerinde olmayacak şekilde siyasi partilerin bizzat yönettiği bir seçim süreci yürütülüyor. Böyle bir süreçte 'Şaibe var, YSK'ya güvenmiyorum' diyorsanız o zaman kendi teşkilatınıza, oraya vermiş olduğunuz üyelerinize güvenmiyorsunuz demektir. Türkiye şu ana kadar 110'a yakın seçim yaptı ve bu seçimlerde hiçbir şaibe söz konusu olmadı."

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • medo 11 ay önce Şikayet Et
    Bunlar, uluslararası fitne ve şer odaklarıyla birlikte Ukrayna da, Arap ülkelerinde yaptıkları gibi bir iç karışıklık, bir ayaklanma peşindeler. Onun alt yapısını yapıyorlar. Ama böyle bir işe kalkışırlarsa, 15 Temmuzdakinden de ileri derin ve kesin bir 15 Mayıs bahar temizliği yapmak kesinlikle şart. Yoksa bunlar bu milletin, bu devletin başına ilelebet bela olmaya devam edecekler.
    Cevapla
  • baybars 11 ay önce Şikayet Et
    elerinde silah olanların elelrini kırarız kemal sokahlara adam bırakanları hapişsten çıkartacak sensin merak etme darbe yapamaya gelenleri denize yine dökeriz
    Cevapla
  • ORHAN DOĞRU 11 ay önce Şikayet Et
    Bu defa tankların arasından kaçacağını sanıyorsan yanılırsız. Öyle üç köfte 5 kuruş yok. Hesap vereceksin. Seçim sonunda seni yargılayacaklar.
    Cevapla
  • Recep IŞIK 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın HADİÜ ÜL HARAMEYNİM,EMİR ÜL ÜMERAM,BAŞBUĞUM,BAŞKOMUTANIM,ULU HAKAN VE ULU LİDERİM Recep Tayyip ERDOĞAN bey efendi.14 mayısı ben şimdiden HÜRRİYET ve ANAYASA BAYRAMI ilan ediyorum.Siz de söz verin olsun bitsin.Siz Cezayir de bile şimdi adaylığınızı koysanız yüzde 80 le kazanıyorsunuz.Bizler NANKÖRMÜYÜZ NEYİZ?ALLAH CC.YOLUNUZU AÇIK BAHTINIZI APAK SAĞLIK VE MUTLULUĞUNUZU HEEP AMA HEP
    Cevapla
  • Eyüpsultanlı 11 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu doğru söylüyor millet ittifakı kazanırsa dağdaki terörist şehre inip silahlarıyla kutlama yapacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı