45 bin öğretmen bugün atanacak

20 yılın en büyük öğretmen ataması bugün yapılacak. 103 branştan 45 bin öğretmen atanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, atama töreninde öğretmenlere hitap edecek.

45 bin öğretmen bugün atanacak
45 bin öğretmen bugün atanacak
GİRİŞ 08.05.2023 03:50 GÜNCELLEME 08.05.2023 03:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Öğretmen adayları için yeni bir heyecan yaşanacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 103 branşta 45 bin öğretmenin atamasını yapacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atamayla ilgili tek seferde yapılan en yüksek atama olduğunu vurguladı.

"Tek seferde en yüksek sayıda öğretmen ataması 45 bin öğretmen ataması… Bir yıl içerisinde belki bu sayının üzerinde öğretmen ataması olmuş ama tek seferde yapılan en yüksek öğretmen ataması."

EN FAZLA KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE VERİLDİ

Atamada ağırlık sınıf öğretmenliğine verildi. Bu branşa 7 bin 878 kontenjan ayrıldı. Rehberlik, en çok kontenjan ayrılan ikinci alan oldu. 3 bin 604 rehberlik öğretmeni atanacak. Milli Eğitim bakanlığı, son yıllarda okul öncesi eğitime de ağırlık verdi. Bu branşa 3 bin 269 kontenjan ayrıldı.

45 BİN ÖĞRETMENİN YARIDAN FAZLASI DEPREM BÖLGESİNE ATANACAK

Bakan Özer, “Yaklaşık yüzde 50'sinin üzerindeki yeni atanacak öğretmen yani 22 bin 500'ün üzerinde öğretmen de bu depremden etkilenen 10 ilimize Hatay birinci sırada olmak üzere ağırlık vereceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Ataması yapılan öğretmenler 1 Eylül'de görev yerlerinde olacak.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımızdan Engelli öğretmen adaylarına yapılan jesti diğer öğretmen adayları için de bekliyoruz. Özellikle PDR mezunları bu konuda çok mağdur. Beklentinin altında bir kontenjan açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenimiz sonsuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri