PKK sempatizanı gazeteciden seçim dezenformasyonu

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen gazeteci Amed Dicle, Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları olduğu dezenformasyonunu yaymaya kalktı.

GİRİŞ 14.05.2023 09:50 GÜNCELLEME 14.05.2023 15:31
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen gazeteci Amed Dicle, Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları olduğu dezenformasyonunu yaymaya kalktı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKK'nın propaganda hesaplarından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, 'Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var' iddiası kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur. Genelge ve kanun gereği kese diye tabir edilen mühür ve kaşelerin olduğu torba, mühürlü olmak zorundadır. Ancak, bu keselerin konduğu büyük torbalarda ise mühür olması gerekmemektedir. Görüntülerdeki torbaların, keselerin olduğu büyük torbalar olduğu açıkça görülmektedir. Bilindiği üzere sandık kurulu; bir başkan, bir üye memur ve tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşmaktadır. Herhangi bir oy pusulasına bir işlem yapıldığı tespit edilmesi halinde, bu sandık kurulları tutanak tutmaktadırlar. Yanıltıcı bilgilere itibar etmeyiniz" denildi.

PKK yandaşı gazeteci Amed Dicle ve terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan

PKK sempatizanı gazeteci Amed Dicle ve PKK/YPG elebaşı Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani)

SEÇİM GÜVENLİĞİ HASSASİYETİ

Öte yandan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Oy verme işlemi sırasında 'kırık mühür, yırtık zarf' gibi yaşanacak teknik sorunlar, tüm siyasi partilerin temsilcilerinin bulunduğu sandık kurulu tarafından tutanak altına alınmaktadır. Seçim güvenliğine ilişkin, sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 244
  • Das 11 ay önce Şikayet Et
    Secimi acik ara kaybettiler sahtekarliga cirkinlige taskinliga basladilar
    Cevapla
  • Abdullah 11 ay önce Şikayet Et
    Bu adamın yüzüne tükürülmez ,tükrüğe yazık...
    Cevapla
  • Musafir60 11 ay önce Şikayet Et
    Haç ile hilal kavgası ....olacak bunlar
    Cevapla
  • Vatandaş38 11 ay önce Şikayet Et
    Bunuda gri listeye alında aklı başına gelsin
    Cevapla
  • Aslan 11 ay önce Şikayet Et
    Ahmet Dicle o Fotografdakilerlen bu Aksam Telefonlan ara Vedalas 1 Hafta icinde O iki Terrörist Cehennemi zümeraayi boyluyacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için kritik millileştirme: Hedefler yerli sistemle vurulacak
Tokat'ta erkek öğrencilere peçe takıp etek giydirdiler! MEB soruşturma başlattı