21 yıl sonra bir ilk! Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır'dan vekil seçildi!

CHP'nin Diyarbakır 1. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Sezgin Tanrıkulu, Meclis'e girdi. Böylece CHP, Diyarbakır'da 21 yıl sonra milletvekili çıkarmayı başardı.

21 yıl sonra bir ilk! Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır'dan vekil seçildi!
21 yıl sonra bir ilk! Sezgin Tanrıkulu Diyarbakır'dan vekil seçildi!
GİRİŞ 15.05.2023 23:18 GÜNCELLEME 16.05.2023 03:37
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Diyarbakır'da Yeşil Sol Parti'den 8, AK Parti'den 3, CHP'den ise 1 vekil çıktı.

SEZGİN TANRIKULU MECLİS'E GİRDİ

Önceki seçimlerde İstanbul'dan Meclis'e giren Sezgin Tanrıkulu, bu defa CHP Diyarbakır 1. sıradan seçilerek yeniden milletvekili oldu.

CHP 21 YIL SONRA DİYARBAKIR'DAN VEKİL ÇIKARDI

PKK operasyonlarına karşı çıkan, bebek katili Öcalan lehine atılan sloganlara sessiz kalan ve geçtiğimiz yıllarda terörist cenazelerinde boy gösteren CHP'li Tanrıkulu Diyarbakır’dan meclise girdi. 

Böylece Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık yüzde 72'yle en yüksek oranlardan birine ulaştığı kentlerden Diyarbakır'da CHP, 21 yıl sonra milletvekili çıkarmış oldu.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Gurbetci 11 ay önce Şikayet Et
    Ben Kürdün bunlara artik sosyal yardim, ihtiyar, bakim, yetim, dul yardimi kesilsin Diyarbakir insallah akillanir batida otoban Parasi ödeniyor ordada ödensin tevsik yardimi yapilmasin kominist gelsin yardim etsin nankörlere
    Cevapla
  • Cennet Türkiyem 11 ay önce Şikayet Et
    bir terörist layık olduğu yerden vekil seciliyor ama kimin vekili teröristlerin Milletin değil
    Cevapla
  • salman 11 ay önce Şikayet Et
    kandile yaklaştı, karayılan emekli olunca yerini alır. Şaka bir yana Diyarbakır nasıl bir şehir, bir şehir bu kadar teröristi nasıl üretiyor. Tez konusu olacak bir şehir.
    Cevapla
  • Konyalı deli 11 ay önce Şikayet Et
    Hükümet kurulunca yeni anayasa yapılıp avrupa ülkelerindeki gibi teröre destek veren vekilleri meclisten uzaklaştırıp partisini kapat malı .Biz vatandaş olarak bölücü teröristlerin uzantılarını gazi mecliste yüzlerini görmek istemiyoruz. ALLAH ım bunları kahrı perişan etsin inşallah.
    Cevapla
  • misafir 32 11 ay önce Şikayet Et
    Maalesef İstanbul ve Ankara dan sonra, reise en büyük vefasızlığı Diyarbakır yaptı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!