Ankara'da fırtına etkili oldu, cami minareleri yıkıldı

Ankara genelinde devam eden sağanak ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle bazı binaların çatıları uçarken, cami minareleri yıkıldı.

GİRİŞ 17.05.2023 18:25 GÜNCELLEME 18.05.2023 10:37
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Ankara'da öğleden sonra etkili olan rüzgar ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 45 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle birçok ağaç devrildi, çatı uçtu.

Etimesgut ilçesinde alışveriş merkezinin çatısı tamamen uçarken, çevredeki vatandaşlar büyük korku yaşadı. İlçedeki merkez camisinin de minaresi fırtına nedeniyle yıkıldı.

Minareden kopan parçaların isabet ettiği 1 kişi yaralandı. Yaralı, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ümitköy'de de bir caminin minaresi yıkıldı.

Çatılardan kopan parçaların isabet ettiği birçok araçta da hasar meydana geldi. Kentte kuvvetli rüzgarın ardından da yağmur etkili oldu. Yağmur nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

VALİLİKTEN UYARI

Ankara Valiliği, yağmur ve rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. Açıklamada, Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik ilçelerinde yerel ve kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışı beklendiği belirtilerek, ani sel, su baskınlarına karşı dikkatli olunması istendi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Ayısigi 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim afatindan kotusun amin
    Cevapla
  • mehmet 11 ay önce Şikayet Et
    Allahtan insanlara mesaj ,anlayabilene.İnsanlar kendine çeki düzen vermeli
    Cevapla
  • Bahar Kazancı 11 ay önce Şikayet Et
    ALLAH BETERINDEN korusun insallah çok kötü bir fırtına cıktı çok korktuk meyva veren ağaç tasalanırmış Allahtan geleni yine Recep tayyip erdoğan'ın üzerine atarlar Allah onları bildiği gibi yapsın doğruya doğru ALLAH hakkımızdan hayırlısını versin teröristi destekleyenlerede Allah fırsat vermesin inşallah
    Cevapla
  • Hasan 11 ay önce Şikayet Et
    Bunu da Erdoğan yaptı der utanmazlar
    Cevapla
  • ali 11 ay önce Şikayet Et
    derler valla
    Cevapla
  • Vatandas 11 ay önce Şikayet Et
    Demek ki her an başka bir bölgemizde şehrimizde afet olabiliyormuş ve bu deprem olmak zorunda değil yani her birimiz bir zede olmaya adayız haklarınızı haram ederken Allahin rızkını kesmeyen sizi dimdizlak ortada bırakmasından sevdiklerinizi kaybetmekten korkmuyor musunuz yada güvendiğiniz ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor