19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, otobüsler ücretsiz mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Resmi tatil olarak sayılan bu günde bulunduğu şehirde vakit geçirmek isteyenler ulaşım bedava mı diye merak ediyor. İETT gibi ulaşım kurumlarından açıklama bekleniyor…

19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, otobüsler ücretsiz mi?
19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, otobüsler ücretsiz mi?
GİRİŞ 19.05.2023 10:32 GÜNCELLEME 19.05.2023 10:32

İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere tüm illerdeki vatandaşlar araştırmalara başladı. 19 Mayıs 2023 toplu taşıma metro, metrobüs, Marmaray otobüs ve vapur ücretsiz olacak mı soruları gündemde. Peki, toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

19 MAYIS 2023 TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs 2023 Cuma günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı sorusunun yanıtı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre netleşti. Yayımlanan karara göre, Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 00.00'dan 24.00'e kadar ve Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 19 Mayıs Cuma günü 00.00'dan 24.00'e kadar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca yürütülen Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban seferlerinden vatandaşlar ücretsiz yararlanabilecek.

Metro, metrobüs, otobüs ve şehir hatları özelinde bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak geçtiğimiz resmi tatil 1 Mayıs günü vatandaşlar araçları ücretsiz olarak kullanıldığı gündemde.

İstanbul'da mevcut olan ulaşım araçlarının ücretsiz olması durumunda bedava haktan ancak kişiselleştirilmiş karta sahip olanlar yararlanacak.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi