Son dakika... Türkiye'den Yunanistan'a 19 Mayıs tepkisi

Dışişleri, Yunanistan tarafından bazı radikal grupların tarihimize yönelik mesnetsiz “Pontus” iddialarına tepki göstererek "Türk düşmanlığı kaynaklı histeriden kurtularak kendi karanlık tarihleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz." denildi.

Son dakika... Türkiye'den Yunanistan'a 19 Mayıs tepkisi
Son dakika... Türkiye'den Yunanistan'a 19 Mayıs tepkisi
GİRİŞ 19.05.2023 14:02 GÜNCELLEME 21.05.2023 09:02
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre Dışişleri'nden Yunanistan'a verilen cevap şu şekilde;

19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir milletin hayatta kalma mücadelesini başlattığı kutlu bir tarihtir. Bu eşsiz kurtuluş mücadelesi, dönemin emperyalist güçlerinden aldığı destekle Anadolu’yu işgale yeltenen Yunanistan’ın asla unutmaması gereken bir ders olarak tarihteki yerini almıştır.

İstiklal Savaşımızın başlangıcını temsil eden bu özel günün, bazı radikal grupların tarihimize yönelik mesnetsiz “Pontus” iddiaları, Türk düşmanlığını körükleyen etkinlikleri ve Yunanistan’daki bazı siyasetçilerin tarihi gerçekleri çarpıtan açıklamaları yoluyla hedef alınmasını beyhude bir çaba olarak görüyoruz.

Gerçek dışı iddia ve açıklamalarla ülkemizi hedef alanlara işgalci Yunan ordusunun Anadolu’daki kanlı istilâsı sırasında, savaş hukukunu ihlal ederek yaptığı mezalimden Yunanistan’ın sorumluluğunun ve tazminat ödemeye mahkûm edildiğinin Lozan Antlaşması’yla kayıt altına alındığını hatırlatıyoruz.

Hile, çarpıtma, uydurma, yalan ve gerçeğin ters yüz edilmesi gibi araçları bugün de kullanmaya devam eden siyasileri, Türk düşmanlığı kaynaklı histeriden kurtularak kendi karanlık tarihleriyle yüzleşmeye davet ediyoruz.

Yunanistan’daki tüm çevrelere bugün de provokatif söylem ve eylemlerini devam ettirmek yerine, barış ve işbirliği ortamını mümkün kılacak bir vizyon benimsemesini tavsiye ediyoruz.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 45
  • Vatan sever 11 ay önce Şikayet Et
    Yedikleri darbenin acısını ne yapsalar unutamıyorlar,demek ki hala akıllanmamışlar,Ukrayna gibi bazı ülkelerin gazına gelip debeleniyolar,sonunda pişman olacaklar fakat farkında deyil ler,
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Abd ingiliz yahudi tüm türkiye düşmanlarına gereken. cevabı sandıkta sonra harb meydanlarında vereceğiz
    Cevapla
  • Dadaş yorgun 11 ay önce Şikayet Et
    Dikkate.alıp cevap bile vermeye değmez bırakın finolar havlasınlar senelerce Ermeniler havladilar.birseymi oldu .bizim kervan Gine yoluna devam etti edecekte........
    Cevapla
  • LİDER 21 11 ay önce Şikayet Et
    Rum ,Ermeni, Haçlı,, bu Domuzların alayı Yahudi kırmasıdır, Hitler Alman ırkını da kırma yapmaya çalışan Yahudi iblislerinin farkına vardı, Yöntemi İslamiyet dışı olduğu için kendide battı, Diyeceğim bu MARRANO lara ancak İmamoğlu, Siha SEZGİN, Kılıçdaroğlu gibiler ancak Sempati duyar ve esasen Müslümanlardan nefret ederler..
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 11 ay önce Şikayet Et
    Yunanlıların yaptığı Mora soykırımı gündeme gelmeli ve tazminat istenmeli vermezlerse Batı Trakya komple alınmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"