Talha Bora Öge Berlin'de gurbetçilerin 2. tur için oy kullanma seferberliğini anlattı

Radyo 7'nin sevilen programcısı Şair Talha Bora Öge Berlin'de 2. tur için oy kullanma seferberliğine giren gurbetçilerin nabzını tuttu, izlenimlerini Instagram hesabından video ile paylaştı.

GİRİŞ 22.05.2023 12:11 GÜNCELLEME 22.05.2023 13:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy verme işlemi devam ediyor. Yurt dışında en çok seçmenin bulunduğu Almanya'da Türk vatandaşları, başkonsolosluklarda yerel saatle 08.00'den itibaren sandık başına gitmeye başladı. 

Avrupa'da Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) tarafından ağırlanan Radyo 7'nin sevilen programcısı Şair Talha Bora Öge ile oyuncu ve sanatçı Necip Karakaya gurbetçilerin 2. tur için oy kullanma seferberliğine yerinde şahit oldular.

Yurt dışı rekora gidiyor: Ülke ülke son durum!Yurt dışı rekora gidiyor: Ülke ülke son durum!

Öge, Berlin'de konsolosluk önünde gurbetçilerin oy kullanmalarına ilişkin gözlemlerini şu sözlerle aktardı;

Şunu düşünmeden edemedim. Biz Türkiye'de evimizden çıkıyoruz. 5 dk. mesafede bir okula gidiyoruz. Orada en fazla 15 dk bilemedin yarım saat içinde göğsümüzü gere gere  huzurla oyumuzu kullanıyoruz. Sonra dönüyoruz eve çayımızı kahvemizi alıp akşamki sonuçları bekliyoruz. Yurt dışında insanlar kilometrelerce yol gidiyorlar. Oy kullanma esnasında HDP'liler veya o ülkenin güvenlik güçleri tarafından saldırılara ve gerilimlere maruz kalabiliyorlar.

Sevgili dostlar inşaAllah 28 Mayıs'ta şurada gördüğünüz birlik, beraberlik ve sandıklara sahip çıkma iradesi Allah'ın rahmetini celbeder. Siz bu kadar mücadele ederseniz Allah galibiyet verir. 

17 NOKTADA SANDIK KURULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı ikinci tur için seçmenler Almanya'da 17 farklı noktada kurulan sandıklarda oy kullanabiliyor. Berlin, Hamburg, Hannover, Düsseldorf, Karlsruhe, Köln, Münih, Essen, Münster, Mainz, Nürnberg, Frankfurt ve Stuttgart kentlerinde bulunan başkonsolosluklarda 08.00-22.00, Kassel, Aachen, Bremen ve Regensburg şehirlerinde ise 09.00-18.00 arasında oy verilebiliyor.Oy verme işlemi Regensburg, Aachen ve Bremen’de yarın, diğer bölgelerde ise 24 Mayıs'ta sona erecek.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Alamanyaçokkötü 11 ay önce Şikayet Et
    Ee euro 21i geçti yaparsa reis yapar. Almancıların da tek derdi Türkiyede para bozdurup yemek, koşacaklar tabi. Gerçek Türkler den önce koşarlar oy vermeye. Türkiye cennet vatan almanyada kurulu düzen var yeğenim.
    Cevapla
  • temel 11 ay önce Şikayet Et
    vrupa oy sacmalik bosuna masraf ve bir daha adam gibi yapin yuz de 40 olun tek tur olsun yazik degil mi bu kadar masraf ve zaman kaybi
    Cevapla
  • Metin 11 ay önce Şikayet Et
    Bak kardeş bende önerdim sonuş belli kılıçtaroğluna çankaya bir kulube verin üstünede k.kılıçtaroğlu yazın razı olur cumurbaşkanı olmasa cumhur k. olur masraf yapmayın dedik ama
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Bıyıklarını bi temizle rafiziler gibi pis pis kime özeniyor bu
    Cevapla
  • Metin 11 ay önce Şikayet Et
    Gurbetçilerimizden Allah razı olsun Oy kullanmaları çok meşakkatli . Emekleri Allah katındada muteber olsun
    Cevapla
  • Atsız 11 ay önce Şikayet Et
    Allah cc hepsinden razı olsun emekleri zai olmayacak inşallah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması