Adana merkezli sahte ilanla dolandırıcılık soruşturmasında 6 zanlı tutuklandı

Adana'da sahte araç ilanlarıyla 14 kişiyi yaklaşık 10 milyon TL dolandırdığı öne sürülen 11 şüpheliye operasyon düzenlendi. 4 ilde düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.

GİRİŞ 26.05.2023 11:24 GÜNCELLEME 26.05.2023 17:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adana merkezli 4 ilde, internetten verdikleri sahte araç satış ilanlarıyla 14 kişiyi dolandırdığı öne sürülen kişilere yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

AA'da yer alan habere göre Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, internetten sahte araç satış ilanı vererek dolandırıcılık yapan gruba yönelik 23 Mayıs'ta Adana merkezli 4 ilde düzenlenen ve 11 zanlının yakalandığı operasyona ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı.

Buna göre, ekiplerin yaptıkları teknik ve fiziki takiple şebeke elebaşı olduğu öne sürülen S.D'yi Batman'da yakaladığı öğrenildi.

Aynı yöntemle 14 kişiyi yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı bildirilen şüphelilerin banka hesaplarına da bloke konuldu.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.D'nin de arasında olduğu 6'sı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine internetten sahte araç satış ilanı vererek dolandırıcılık yapan gruba yönelik 23 Mayıs'ta Adana merkezli 4 ilde düzenlediği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına almıştı. Adreslerde, farklı kişilere ait banka kartları ile çok sayıda cep telefonu ve SIM kart ele geçirilmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • MAMİKO 10 ay önce Şikayet Et
    Böyle adi suçlarla halkın canıyla oynayanların kafasına sıkacaksın kanu nlarımız caydırıcı değil ön kapıdan girip arka kapıdan çıkıyorlar aynı suçlara devam
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Yakalayıp yakalayıp besliyoruz. Yazıklar olsun bunların böyle yaşamaya hakları var mı
    Cevapla
  • haydi bre 10 ay önce Şikayet Et
    Nasıl olsa çıkacaklar bir kaç ay sonra,şimdiden salın gitsin sahtekarları...Ya hu öyle ceza verinki emsal olsun da bir daha kimse yeltenmesin böyle dolandırıcılığa...
    Cevapla
  • lider 10 ay önce Şikayet Et
    hep Adana hep...sehirde gelenek mi suca karismak !
    Cevapla
  • erkan can pınar ali 10 ay önce Şikayet Et
    internetten satış plarformları kontrolden çıkmış durumda. ülkemizdeki fiyat yükselmelerinin sorumlusu internet ten satış sistemidir. bu siteler kapatıldığında gayrimenkul,araç ve gıda fiyatlarının %75 düşeceğini idda ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti