Fatih Portakal hezimet sonrası Kılıçdaroğlu'nun istifasını istedi

Ağır mağlubiyet sonrası muhalefette koltuk kavgası alevlendi. Bu kapsamda Sözcü TV yeni liderini tayin ediyor. Fatih Portakal, canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurarak istifaya çağırdı. Daha sonra yerine geçecek ismi verdi.

GİRİŞ 29.05.2023 21:22 GÜNCELLEME 29.05.2023 21:35
Bu Habere 376 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı seçiminin 2. turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarihi bir zafer kazanarak 21 yıllık kesintisiz iktidarını sürdürdü.

8'li koalisyonun adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Kandil'in ve siyasi uzantısı HDP/YSP'nin desteğine rağmen ağır bir hezimet aldı.

ABD kontrolündeki terör örgütü KCK/PKK, 1 yıllık seçim sürecinde devamlı Kılıçdaroğlu'na desteğini bildirmesine ve HDP/YSP'li seçmeni CHP Genel Başkanı'na destek vermeye yönlendirmesine rağmen, Kılıçdaroğlu Türkiye'nin çoğunluğunun oyunu alamadı.

Dün akşam muhalefeti derinden sarsan yenilginin ardından Kılıçdaroğlu ekran karşısına geçerek, CHP Genel Başkanlığını bırakmayacağının mesajını verdi.

SÖZCÜ TV'DE MUHALEFETİ DİZAYN ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Muhalif seçmenden bu açıklamaya büyük tepkiler gelirken, CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü TV'de ses getirecek istifa çağrısı yapıldı.

Sözcü TV sunucusu Fatih Portakal, hem Kılıçdaroğlu'nun hem de İyi Parti lideri Meral Akşener'in istifaya niyetinin olmadığını belirterek canlı yayında CHP Genel Başkanı'na istifa çağrısında bulundu. Sert ifadeler kullanan Portakal, Kılıçdaroğlu'nu "Her seçime giriyorsunuz ve kaybediyorsunuz" ifadeleriyle eleştirdi.

"AMA ARTIK SİZ BU PARTİDEN GİTMELİSİNİZ"

Fatih Portakal, Kılıçdaroğlu'nun yetersiz olduğunu vurguladı:

"Kemal Bey, bir yurttaş olarak bakın ben hiçbir partiden değilim, kerhen de sizlere oy veriyorum onu da söyleyeyim. Zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi'ne Kemal Kılıçdaroğlu olduğu için verdim çünkü siyaset üstü bir konuma geldiniz. Ama artık siz bu partiden gitmelisiniz ve siz yerel seçimde o seçimde, bu seçimde diyerek ertelememeniz gerekiyor ve bir kan değişikliğine ihtiyaç var. Bakınız seçime giren değil kazanan bir lider olmanız gerekiyor artık."

Sözlerine devam eden Portakal ağzındaki baklayı çıkardı ve Kılıçdaroğlu'na ağır ifadeler kullanarak istifa çağrısı yaptı:

"HER SEÇİME GİRİYORSUNUZ VE KAYBEDİYORSUNUZ"

"Her seçime giriyorsunuz ve kaybediyorsunuz. Bu önemli bir seçimdi sizin için ve bu önemli seçimi kaybettikten sonra bir daha şansınızın olmaması gerekiyor. Sizin ayrılıp çocuklarınıza eşinize, torunlarınıza vakit harcamanız gerekiyor. Başka insanlara bu koltuğu vermeniz gerekiyor.

"KİMLİĞİ NEDİR CHP'NİN, ONU BİLE BİLMİYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin silkinmesi gerekiyor yönünü bulması gerekiyor. Milliyetçi bir CHP'den mi bahsediyoruz. Solcu bir CHP'den mi bahsediyoruz. Muhafazakar bir CHP'den mi bahsediyoruz. Veya nasıl bir CHP'den bahsediyoruz. Kimliği nedir CHP'nin, onu bile bilmiyoruz. Şu son haftadaki savruluşunuz bile aslında çaresizliğin göstergesidir.

"DEĞİŞİM OLMADI O ZAMAN SİZ DEĞİŞİN"

Keşke bir değişim olsaydı. Ama olmadı. O zaman siz değişin. O zaman bu koltuğu siz bırakın.

"İMAMOĞLU'DUR, ODUR, BUDUR BİLMEM"

Siyasetten yönetebilir mutlaka yönetecek insanlar vardır. İmamoğlu'dur, odur, budur bilmem. Ama bir değişikliğe ihtiyacı vardır. Ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönünü de bulması gerekiyor. Savrulmaması gerekiyor."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 376
  • erdoğan erbakan 10 ay önce Şikayet Et
    bi de pişkin pişkin gözümüze baka baka ben tarafsız bir gazeteci olark diyor ya, harbi bizim aklımızla alay ediyorlar.. washington tarafsızmış..hadi ordan !
    Cevapla
  • İsm 10 ay önce Şikayet Et
    kk nın birleştirici olması siyaset üstü olmasından bahsetmiş ama cumhur ittifakı da gayet birleştirici bir siyaset yürüttü.
    Cevapla
  • Uzaylı 10 ay önce Şikayet Et
    Kemal bey Recep beye laf atar bay portakal kemal beye laf atar bunlar hep sorumsuzluktan oluyor kendini bilen kendi işine bakar.
    Cevapla
  • TEBABET 10 ay önce Şikayet Et
    portakal ı soydum baş ucuma koydum ben bir yalan uydurdum fatih sende fazla halk tv izleyip sözcü ve cumhuriyet gazetesi okursan böyle kabukların düşer
    Cevapla
  • DOBRA 10 ay önce Şikayet Et
    o zaman sen de istifa etmeyecek misin?ona destek olmadın mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı