Sisi, Başkan Erdoğan'ı tebrik etti! Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni dönemi başlatan karar

Son dakika... Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. iki lider karşılıklı olarak büyükelçi atanması hususunda mutabık kaldı.

GİRİŞ 29.05.2023 22:53 GÜNCELLEME 30.05.2023 11:36
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

10 yılın ardından Mısır ile yeni sayfa açıldı. 2013 yılından bu yana maslahatgüzar seviyesindeki ilişkiler büyükelçi düzeyine çıkartılıyor.

SİSİ'DEN TEBRİK TELEFONU

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. 

Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

KARŞILIKLI OLARAK BÜYÜKELÇİ ATANACAK

Ekonomi başta olmak üzere Türkiye-Mısır ilişkilerini derinleştirecek adımlar ve bölgesel meselelerin de ele alındığı görüşmede, iki lider karşılıklı olarak büyükelçi atanması hususunda mutabık kaldı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 52
  • MMD 10 ay önce Şikayet Et
    Mısır halkı kardeşimizdir. İki yıl mısırda kaldım musafirperverliklerine çok şahit oldum. Y Halkını iyi tanırım, sakin mizaçlı, mütedeyyin insanlar. Darbelerden, baskıcı yönetimlerden bir türlü kurtulamadılar. Hakkı elinden alınıp zindanlarda vefat eden mazlum ve mağdur Mursiyi rahmetle tad ediyoruz. Sisinin zulmü yanına kâr kaldı. Zindanlarda adaletten mahrum binlerce mazlum var .
    Cevapla
  • Kadir 10 ay önce Şikayet Et
    Sisi adam çıktı ya , vay bee
    Cevapla
  • MMD 10 ay önce Şikayet Et
    Zalimlerden adam olmaz. Mursiye yaptığı zulüm yanına kalmaz. Zindanlardaki masumlara yaptığı da
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 10 ay önce Şikayet Et
    Misir'i ve Misir halkini cok seviyorum ama Sisi'yi asla.
    Cevapla
  • Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    TANAP 2 inşasına ivedilikle başlamalıyız . Doğalgaz her zaman temiz bir enerji kaynağıdır , Likit olarak piyasaya sürülebileceği gibi , ayrıştırılarak saf Hidrojen elde edilebilir . Hidrojenin depolanması ve uçaklarda yakıt olarak kullanılması için bilimsel ARGE faaliyeti yürütülmektedir .
    Cevapla
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Yabancı devletler yerine Müslüman ülkelerin işbirliği daha olumlu ve gerçekçi olur işbirliği var deyip yeri gelince düşmanlık yapan kâfirlerden bıktık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'