Erbakan Hoca'nın dava arkadaşı Hasan Damar vefat etti

Milli Görüş hareketinin emektar isimlerinden ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucularından Hasan Damar rahmet-i Rahman'a kavuştu. Merhum Damar'ın cenazesi 4 Haziran Pazar Günü Eyüp Sultan Camisi'nden kaldırılacak.

GİRİŞ 01.06.2023 09:19 GÜNCELLEME 01.06.2023 22:33
Bu Habere 245 Yorum Yapılmış

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucularından olan ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yol arkadaşları arasında yer alan Hasan Damar Hakk'ın rahmetine kavuştu.

DERNEKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Bir süredir tedavi görmekte olan Damar'ın vefatına ilişkin olarak Dr. Yusuf Zeynelabidin Eğitim ve Gençlik Derneği'nden yapılan açıklamada, "Derneğimizin Onursal Başkanı değerli büyüğümüz ve dava insanı Hasan Damar ağabeyimiz Hakkın rahmetine kavuştu. Cenabı Allah rahmet eylesin, derecesini âlî eylesin. İslam Alemi’nin başı sağ olsun." ifadeleri kullanıldı.

CENAZE NAMAZI 4 HAZİRAN'DA EYÜPSULTAN CAMİSİ'NDE ÖĞLE NAMAZINA MÜTEAKİP KILINACAK

Dr. Yusuf Zeynelabidin Eğitim ve Gençlik Derneği, Merhumun cenaze törenine ilişkin paylaşım yaptı. Dernek'ten yapılan paylaşımda, "Merhum büyüğümüz Hasan Damar, Pazar 4 Haziran tarihinde İstanbul'da Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'na defnedilecektir." denildi.

Milli Görüşün önemli isminden Erdoğan çağrısıMilli Görüşün önemli isminden Erdoğan çağrısı

Milli Görüş'ün önde gelen isimlerinden Hasan Damar seçimlerde Erdoğan için destek istediMilli Görüş'ün önde gelen isimlerinden Hasan Damar seçimlerde Erdoğan için destek istedi

 

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN OLAN HASAN DAMAR KİMDİR?

Milli Görüş hareketi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yakın dostları arasında yer alan ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın kurucusu olan Hasan Damar, Milli Görüş için çok önemli bir isimdir. Cefakar bir hayat yaşayan Hasan Damar, 1969 yılında Almanya'ya gitmiş ve 1971 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'nın kurulmasında önemli bir rol oynamıştı. Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın Genel Sekreterliği görevinde bulunan Damar, Milli Görüş mücadelesi çerçevesinde hapis cezalarına da maruz kalmıştı. Toplam dört yıl hapis hayatı yaşayan Hasan Damar, bir süredir tedavi görüyordu.

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 245
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Bir sürü fabrika kurmuş, okullar açmış, hastaneler yaptırmış
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    innalillahi ve inna ileyhi racugun rabbim rahmetiyle muamele eylesin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul,u bize kaybettirdi
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Cenaze bu kadar bekletilmemeli
    Cevapla
  • erol/antalya 10 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti