Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e aynı tonda NATO yanıtı: Yükümlülüklerinizi yerine getirin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye NATO üyeliği konusunda "Çok açık bir mesaj" gönderen İsveçli mevkidaşı Tobias Billström'a "İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj" diyerek bir hatırlatmada bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e aynı tonda NATO yanıtı: Yükümlülüklerinizi yerine getirin
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsveç'e aynı tonda NATO yanıtı: Yükümlülüklerinizi yerine getirin
GİRİŞ 01.06.2023 21:36 GÜNCELLEME 01.06.2023 21:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün, Norveç'in başkenti Oslo'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları toplantısına yönelik ifadeleri hakkında açıklama yaptı.

ÇAVUŞOĞLU: İSVEÇLİ DOSTLARIMIZA ÇOK AÇIK BİR MESAJ!

Bakan Çavuşoğlu, paylaşımda, "İsveçli dostlarımıza çok açık bir mesaj! Üçlü Muhtıradan kaynaklanan yükümlülüklerinizi yerine getirin ve terörizmle mücadelede somut adımlar atın. Diğer hususlar ancak o zaman hallolur." sözlerine yer verdi.

İSVEÇLİ BAKAN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Billström, Twitter'da, toplantıya ilişkin paylaşımında, "Bugün Oslo'daki NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, üye devletlerin İsveç'in NATO üyeliğine güçlü desteğini gösterdi. Bu, Türkiye ve Macaristan'a, İsveç'in NATO'ya girişini onaylama sürecine başlama konusunda çok açık bir mesaj." sözlerini kaydetmişti.

NATO DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Oslo'da gayriresmi toplantıda bir araya gelerek, 11-12 Temmuz'da yapılacak Vilnius Zirvesi'ne ilişkin hazırlıkları ele alıyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Önce yükümlülükler... sonra üyelik çok açık ve net
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    biz bekledik onlarda beklesin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Avrupa birliği kapısında senelerce bekletiliyoruz, vize sorunu dahi halledilmedi bunları koz olarak kullanalım, ayrıca F16 larda çözüme bağlansın parasını ödediğimiz F35 lerin bedelinide o dost olmayan amerika geri ödesin
    Cevapla
  • MiSaFiR 10 ay önce Şikayet Et
    Süreyi uzatabileceğimiz kadar uzatalım. Son saniyeye kadar uzatalım. 10 sene-20 sene gittiği yere kadar. Salağa yatalım. Duymamazlığa gelelim. Umursamayalım. BIYIK ALTINDA GÜLELİM. Zaten HER ZAMAN ekonomimize saldırılıyor; istediklerini yapsak da buna devam edecekler. Bu süre zarfında da, hızlı bir şekilde kendi Milli Muharip Uçağımızı ve Savunma Sistemlerimizi geliştirmeye devam ederiz.
    Cevapla
  • Hollandadan 10 ay önce Şikayet Et
    Bakanımı çok seviyorum, inşallah görevine devam eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!