Son dakika: NATO, Türkiye'den yardım talep etti, komando taburu harekete geçti!

Son dakika haberi... MSB, NATO'nun talebi doğrultusunda 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı bir komando taburunun Kosova'da ihtiyat birliği olarak görevlendirildiğini duyurdu.

GİRİŞ 03.06.2023 13:46 GÜNCELLEME 03.06.2023 13:46
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığından, Kosova'da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığının talebi üzerine bir komando taburunun görevlendirildiği, Mehmetçiğin 5 Haziran'a kadar Kosova'daki Sultan Murat Kışlası'na intikal etmesi için hazırlıklara başlandığı bildirildi.

Bakanlıktan, Kosova'da meydana gelen gelişmelere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin BM, NATO, AB ve AGİT görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürdüğü belirtildi.

4-5 HAZİRAN'DA SULTAN MURAT KIŞLASI'NA İNTİKAL PLANLANIYOR

Bu bağlamda Türkiye ile ortak tarihi ve kültürel değerlerin bulunduğu Balkanlar'daki gelişmelerin de yakından takip edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, son günlerde dost ve kardeş Kosova'nın kuzeyinde gerçekleşen, bölgesel güvenlik ve istikrara zarar veren olayların diyalog yoluyla çözümü için yapıcı bir tutum sergilemekte ve taraflara itidal çağrısında bulunmaktadır. Kosova'da meydana gelen olaylar sonrası NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Napoli (İtalya) tarafından yapılan talebe istinaden daha önce NATO Kosova Gücüne tahsisli olan 65'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Lüleburgaz) bağlı bir komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirilmiştir. Görevlendirilen birliğimizin 4-5 Haziran 2023'e kadar Kosova'da bulunan Sultan Murat Kışlası'na intikali için gerekli hazırlıklara başlanmıştır."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 151
  • Ankara Davut 11 ay önce Şikayet Et
    Bizim ihtiyacımız olduğunda Nato gelmiyor, gelmez. Hatta darbe, terör destekçiliği gibi hareketleri de cabası..
    Cevapla
  • Bahadır 11 ay önce Şikayet Et
    Ben olsam asla gitmem NATO Türkiye düşmanı bir kuruluş.. Ve Erdoğan düşmanlığı yapıyor..
    Cevapla
  • Hüseyin 11 ay önce Şikayet Et
    Iyi bir haber degil.Rusya ile aramiz acilabilir,belkide bu istedikleri(planladiklari ? ) bir oyun olabilir.Dikkatli olmak gerek
    Cevapla
  • ismim 11 ay önce Şikayet Et
    rusya ile göbek bağımız bir mi çıkarlarımızla hareket ediyoruz
    Cevapla
  • adam 11 ay önce Şikayet Et
    Sultan Murat Kışlasında Türk komandosu, adı yeter.
    Cevapla
  • ismet 61 11 ay önce Şikayet Et
    ASLINDA ALMANYAYADA BERLİN AUSTURYA VİYANAYADA BİRER TABUR OSMANLI TURANLILAR YETER NE GEREK VAR NATO YA ARADA İSVEÇİ DE UNUTMAYIN KÖROĞLU YOLDA. Mister Schtoltenberg.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor