Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek açıklaması: Destek şartımdı

Seçimin ikinci turunda Erdoğan'ı destekleyen Sinan Oğan, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olması hakkında yaptığı paylaşımda, "faiz sebep enflasyon sonuç" politikasından vazgeçilmesinin Erdoğan'a destek şartı olduğunu söyledi.

GİRİŞ 05.06.2023 07:32 GÜNCELLEME 05.06.2023 09:27
Bu Habere 192 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçimini ikinci turunda yeniden seçilmesinin ardından kabinesi belli oldu. Bu kapsamda Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı oldu. 

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı olan ve 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan, Mehmet Şimşek hakkında yaptığı paylaşımla dikkati çekti.

İkinci turda Erdoğan'a desteğini açıklaması sonrası bir kesim tarafından hedef alınan Oğan, Erdoğan'a destek vermesinin en önemli ön şartlarından birisinin "faiz sebep enflasyon sonuç" politikasından vazgeçilmesi olduğunu söyledi.

Şimşek'in göreve gelmesinin ekonomiyi normalleştireceğini kaydeden Sinan Oğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi. Yeni kabinede Sayın Mehmet Şimşek'in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Oğan ayrıca, Şimşek'in "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" ifadesini kullandığı anın videosunu da açıklamasına ekledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 192
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah faiz belasından kurtulmayı nasip etsin. enflasyon hiç bir zaman faizin altında olmaz o sebeple faiz düşmeden enflasyonun düşmesini beklemek boş bir hayal
    Cevapla
  • Nalan 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır. Gerisi teferruattır.Faizden uzak durun.Faiz yiyen cezasını görür.Allah herkesi faizden korusun.Biriktirtiklerimiz sonumuz olmasın.Fani dünyaya kapılmayalım üretim olmadan çalışma olmadan zenginlesilmez.Eninde sonunda kazandiklariniz pul olur benden söylemesi.
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    Faiz, enflasyonun bal gibi de sebebidir. Kim aksini diyorsa bu işten zerre kadar anlamıyordur.
    Cevapla
  • Turgut Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler yaptı faizciliği ve dünyanın heryerinde en zenginleriler, tüm islam alemi baş edemiyor onlarla. Kurban olduğum allahim varsa 85 milyon halkını aç bırakmayanlar bence direk cennet kapısını açar.
    Cevapla
  • Ömer süvari 1 yıl önce Şikayet Et
    Uygulanan politika devam etmesi gerekir di faiz iyi birsey olsa ALLAH yasak etmezdi
    Cevapla
  • Tamam 1 yıl önce Şikayet Et
    Politika faizini indirmekle reel faiz düşmüyor, enflasyon düşmüyor. Üretmek, üretmek…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...
Paris'te görkemli açılış! Olimpiyat Oyunları tarihinde hem ilk hem rekor