Türkiye'nin ilk otizmli radyocusu başarı hikayesini anlattı

Türkiye'nin ilk otizmli radyocusu Muhammed Emirhan Güngör Haber7'ye açıklamalarda bulundu. Güngör, "hedefim, büyük radyolarda çalışmak" dedi

GİRİŞ 05.06.2023 17:28 GÜNCELLEME 05.06.2023 17:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'nin gerçekleştirdiği röportajda Muhammed Emirhan Güngör, radyo programlarına nasıl başladığını ve hedefini söyledi. Güngör ayrıca otizmli çocuklu ailelerin kendisine mesaj atarak, "seninle gurur duyuyoruz" dediği ifade etti.

Muhammed Emirhan Güngör şunları söyledi:

"DÖRT SENEDİR BU İŞİ YAPIYORUM"

Aslında çok uzun bir hikayesi var.  Dört senedir bu işi yapıyorum. 25 Mayıs 2019'da başladım. İzmit'te yerel bir radyoda bu işe başladım, gönül verdim, sevdim.  Çocukluktan beri yapmak istediğim bir işti zaten. Çekirdekten bir yetişme radyocuyum. Bunun eğitimlerini daha sonradan aldım. 18 ay kadar bir pandemi arası vermek zorunda kaldım. Şuanda 1-1.5 yıldır 'Engelsiz Yaşam' adında engelli dernek ve STK'ları ağırladığımız bir program hazırlayıp sunmaktayım. 

"HEDEFİM BÜYÜK RADYOLARDA ÇALIŞMAK"

Şuanda hedefim, büyük radyolarda çalışmak. Bu her yerel radyocunun hedeflediğidir.  Bölgesel radyocular nereyi istiyorsa bende onlara talibim.  Hedef İstanbul diyelim, bakalım hayat bize neler getirecek. 
Benim düzeyimde olan otizmli çok az görürsünüz.  Buradan ailelere de teşekkür etmek istiyorum.  Sosyal medyadan bana mesajlar atıyorlar. 'Bizimde otizmli bir çocuğumuz var. Seni görünce gururlanıyoruz' diyorlar.  Böyle bir şey zor oldu ama dört senedir bunu yapıyorum ve başardım diyelim. Ailelerimiz bunu bir başarı hikayesi olarak değerlendirebilir. 

 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • YAĞIZ 10 ay önce Şikayet Et
    Muhammed sen harika bir insansın,seni seviyoruz.Başarılar diliyorum.
    Cevapla
  • Dilek 10 ay önce Şikayet Et
    Umut oldun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu