Erdoğan'ın başdanışmanlığına, Akif Çağatay Kılıç atandı

AK Parti'de, TBMM'de, AKPM'de ve Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın kurmay ekibinde uzun yıllar görev yapan Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı'na atandı. Kılıç'a "Büyükelçilik" unvanı verildi.

GİRİŞ 06.06.2023 06:06 GÜNCELLEME 06.06.2023 12:43
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı'na ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 12 ve 13'üncü maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına Akif Çağatay Kılıç atandı.

Kılıç'a ayrıca "Büyükelçilik" unvanı verildi.

Öte yandan, Savunma Sanayii Başkanlığı'na Haluk Görgün'ün, İstanbul Valiliği'ne Davut Gül, Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever ve MİT Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı.

KILIÇ'TAN AÇIKLAMA

Atama kararı sonrası sosyal medya hesabı Twitter'dan bir mesaj yayımlayan Kılıç, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Büyükelçilik unvanını şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevim dolayısıyla tebrik eden ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim" dedi.

KILIÇ'IN ÖZGEÇMİŞİ

Almanya'nın Siegen kentinde 1976 yılında doğan Akif Çağatay Kılıç, ailesinin Türkiye'ye dönmesinin ardından lise eğitimini İstanbul'da, lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı.

Siyaset Bilimi ve Avrupa Ekonomisi alanında eğitim gören Kılıç, Sabancı Holding Universal Trading UK Şirketi'nde 3 yıl süreyle İngiltere'de görev aldı.

2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi'nde Danışman olarak çalışma hayatına devam eden Kılıç, bu süreç içerisinde Başbakanlık Müşaviri, Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi görevler üstlenerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Erdoğan'ın kurmay ekibinde uzun yıllar görev yaptı.

Kılıç ayrıca, özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendiği bu dönemde, yurt dışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı.

Akif Çağatay Kılıç, 12 Haziran'daki seçimler sonucunda milletvekili oldu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki görevine başladı. 26 Aralık 2013-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında 61, 62, 63, 64 ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçilen Kılıç, ilk dönem AKPM Türk Delegasyon Başkanlığı ikinci dönem ise TBMM Dışişleri Komisyon Başkanlığı görevini sürdürdü.

İleri düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Kılıç, evli ve iki çocuk babası.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 31
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Tam isabet olmuş.Hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Doğrusuda bu 9 ay önce Şikayet Et
    Danışman olan biri koltuğundan korkmayacak, duyduğu ve bildiği her şeyi zamanı ve zemini gelince söyleyebilecek.
    Cevapla
  • Hakkı 9 ay önce Şikayet Et
    Kabine, içeride ve dışarıda, askeri ve ekonomik açılardan çok güçlü geliyor. Allah muvvaffak eylesin.
    Cevapla
  • ÖMER 9 ay önce Şikayet Et
    Kritik olan ne anlamadık.Büyükelçi ünvanı verilince ülkeye ne katkı sağlayacak.İngiltere eğitmli sonuçta...Ters giden birşeyler var ama anlamadık....
    Cevapla
  • İşte öyle 9 ay önce Şikayet Et
    Hah işte tam da bu... Gerçekten de bir şeyler ters gidiyor sanki...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar