Büyükbaş ve küçükbaş 2023 kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'nın 1. günü 28 Haziran 2023 tarihinde idrak edilecek. Bayrama sayılı günler kala küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Peki bu yıl kurbanlık fiyatları ne kadar?

Büyükbaş ve küçükbaş 2023 kurbanlık fiyatları ne kadar?
Büyükbaş ve küçükbaş 2023 kurbanlık fiyatları ne kadar?
GİRİŞ 08.06.2023 09:05 GÜNCELLEME 08.06.2023 09:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları da belli olmaya başladı. Pazarlarda küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağı belirtildi. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, ‘’biz açıklayana kadar lütfen internet ve sosyal medyada dolaşan fiyatlara vatandaşlar itibar etmesin” diye konuştu.

KIZILAY KURBANLIK HİSSE BEDELİNİ AÇIKLADI

Türk Kızılay, bu yılın kurban hisse bedellerini yurt içi 5 bin 950 lira, yurt dışı 2 bin 650 lira olarak belirledi.

KÜÇÜKBAŞLAR 7-8 BİN TL

Osman Yardımcı, kilogram fiyatlarının yanı sıra vatandaşın cebinden kurbanlık almak için çıkacak asgari rakamı da açıkladı.

Kurban pazarlarının yakın zamanda kurulmaya başlayacağını belirten Yardımcı, “Koç almaya kalksanız en kötü şartta 7-8 bin TL arasında değişiyor’’ dedi.

BÜYÜKBAŞLAR 12-15 BİN ARASINDA

Büyükbaş kurbanlıkların 7 hisse olduğu düşünüldüğünde bir büyükbaş kurbanlığın fiyatı bu yıl asgari 84 bin TL olacak." diye konuştu. ‘’Büyükbaşın hisse fiyatı ise asgari olarak 12-15 bin TL arasında değişiyor’’ şeklinde açıklama yaptı.

Et fiyatlarının piyasa koşullarına göre normal olduğunu, Kurban Bayramı öncesinde yapılan spekülasyonlara vatandaşın inanmaması gerektiğini kaydeden Osman Yardımcı, aile işletmelerinin desteklenmesiyle bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi. Avrupa'da aile işletmelerinin desteklendiğini kaydeden Yardımcı, bu yöntemin en hızlı şekilde hükümet tarafından desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HAYVAN SAYISI YETERLİ DÜZEYDE

2023 yılı kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan oranını değerlendiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, hayvan sayısının yeterli düzeyde olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde 20 milyon büyükbaş, 64 milyon küçükbaş hayvan olduğunu belirten Yardımcı, et fiyatlarına dikkati çekti. Fiyatların normal olduğunu da belirten Başkan Yardımcı, küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatının 140-160 TL arasında olduğunu söyledi.

Yardımcı, “Fiyatlar biraz geçen seneyi aratıyor. Yem ve besicilik maliyetlerinden dolayı fiyatlar arttı, ancak anormal değil. Geçen sene ete hiç zam olmadı. Daha yeni yüzde 100 zam geldi. Piyasada canlı küçükbaş 140-160 TL arası, büyükbaş 150-160 TL arasında." dedi.

GERÇEK FİYATLAR BELLİ OLACAK

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, diğer illerden de kurbanlıkların Adana’ya gelmeye başladığını söyledi. Yağmur, canlı kurban kilogram fiyatlarının açıklanana kadar sosyal medyada dolaşan fiyatlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’de her sene komisyon kurarak ilk fiyatları biz açıklıyoruz. Bu sene de 13 Haziran’da canlı küçükbaş ve büyükbaş hayvan kilogram fiyatlarını ve kesim fiyatlarını açıklayacağız. Biz açıklayana kadar lütfen internet ve sosyal medyada dolaşan fiyatlara vatandaşlar itibar etmesin” diye konuştu.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • kurban 10 ay önce Şikayet Et
    Gösteriş için kurban kesmeyin.ALLAH rızası olmalı.Ayrıca bieçok yerde fiatlar abartılı.3.gün yarı fiatına iniyor.
    Cevapla
  • konyalı 10 ay önce Şikayet Et
    hiç itbar etmeyiniz pazarda çardak e çiftliklerde daha ucuz milleti kandırmaktan başka işleri güçleri yok
    Cevapla
  • Cosmos 10 ay önce Şikayet Et
    Geçen yıl 3.750 TL girdiğim büyükbaş bu yıl 10.000 TL'den başlyor. O yüzden bu sene yurdışına bağış yaptım, hem ibadeti mi bütçemi zorlamadan yerine getirmiş oldum hem oradaki mazlumlar et yemiş olacak hem de buradaki aç gözlü satıcılara prim vermemiş olacağım. Eskiden bayramın 3 günü yarı fiyatına kurban bulunabiliyordu artık devlet alma sözü verdiği için fiyatlar düşmüyor maalesef.
    Cevapla
  • Bekir 10 ay önce Şikayet Et
    Bir kurbanımız vardı oda elimizden alındı
    Cevapla
  • selami 10 ay önce Şikayet Et
    kimsede demiyor ki geçen seneye göre neden 2 kat fiyatlar arttı
    Cevapla
  • Hamza 10 ay önce Şikayet Et
    Neden desinler ki ??? Biliyor herkes! Kendi düşen Aglamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!