AYD’den Fatih Altaylı’nın Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerine kınama

Anadolu yayıncılar Derneği (AYD), Fatih Altaylı’nın yaptığı “Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yerine Merzifon eşeği de aday olsa yüzde 48 alır” açıklamasına sert tepki gösterdi.

AYD’den Fatih Altaylı’nın Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerine kınama
AYD’den Fatih Altaylı’nın Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerine kınama
GİRİŞ 07.06.2023 14:25 GÜNCELLEME 07.06.2023 14:25
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Anadolu yayıncılar Derneği'nden yapılan açıklamada, "Fatih Altaylı 'Oraya ismini anmak istemediğim ama çalışkanlığı ve Merzifonlusu ünlü bir canlıyı bağlasa idiniz, o da zaten ikinci turda en az yüzde 48 alırdı.' diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili skandal ifadelere yer vermiştir.  Bununla da kalmayıp 'Eve gelen köpek sevindirir, Kılıçdaroğlu sevindirmez' gibi birtakım cümleleri kurmaktan da geri kalmamıştır. Bu ifadeler kabul edilebilecek ifadeler değildir. Basın özgürlüğü adı altında kişisel hak ve özgürlükler konusunda sınırı aşan küfür ve hakaret içeren cümleler kuran kim olursa olsun kınadığımızı ifade etmek isteriz." denildi. 

Anadolu Yayıncılar Derneği’nden yapılan açıklamada bu çirkin ifadelerin bırakın bir parti genel başkanı olmasını herhangi bir insana yapılamayacağı, Kılıçdaroğlu’na yapılanın terbiyesizlik olduğu, bunun dışında seçmenin de aşağılandığı ifade edilmiştir.

Açıklamada, Altaylı’nın seçmene de bir nevi Yüzde 48’e “Önünüze eşek gelse, oy vereceksiniz” dediği vurgulandı. 

Anadolu Yayıncılar Derneği, “Seçim sürecinde göklere çıkararak destek oldukları bir Genel Başkana kazanamayınca aşağılık bir dille saldırmak, hakaret etmek doğru değildir” şeklinde devam eden açıklamasında Gazeteci Fatih Altaylı'yı kınadı. 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 6
  • YUSUF 10 ay önce Şikayet Et
    Bu ayd bu şahsın diyanetin hocalarına yaptığı hakareti görmemişti. Şimdi konu kendileri olunca insanlıktan bahsediyorlar.
    Cevapla
  • Aydın 10 ay önce Şikayet Et
    Bizans zihniyetliler, romen diyojen, alpaslana nasıl yenildikden sonra linç edildiyse, yunan komutanlar atatürke yenildikden sonra nasıl linç edildiyse, bunlarda aynı şeyi yapıyorlar, daha dün yere göğe sığdıramıyorlardı.
    Cevapla
  • Fuat64 10 ay önce Şikayet Et
    Bu adam tam bir densiz,terbiyesiz.
    Cevapla
  • EKONOMİST 10 ay önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş nediii kınıyorsunuz..
    Cevapla
  • Ottomans 10 ay önce Şikayet Et
    Altayli burda dogruyu soylemis
    Cevapla
  • Namyelüs 10 ay önce Şikayet Et
    Konu doğru,yanlış söylemesi değil,düşüncelerini kimseye hakaret etmeden söyleyebilmesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da gönderilecek yabancılar belli oldu!
Otopsi fotoğrafları ortaya çıktı! Cem Garipoğlu soruşturmasında yeni gelişme...