Linç bumerangı Kılıçdaroğlu'na döndü! Kasetle geldi 'manşetle' mi gidecek?

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinde yaşadığı hezimetin ardından istifası istenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu en çok yandaş medyası linçliyor.

Linç bumerangı Kılıçdaroğlu'na döndü! Kasetle geldi 'manşetle' mi gidecek?
Linç bumerangı Kılıçdaroğlu'na döndü! Kasetle geldi 'manşetle' mi gidecek?
GİRİŞ 07.06.2023 17:32 GÜNCELLEME 11.06.2023 12:40
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

Seçim sürecinde 6’lı masa ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında konumlanan isimlere yönelik karalama ve linç kampanyası yürüten çevreler, hezimetin ardından okları kendi liderlerine çevirdi. Meral Akşener masadan kalktığında demediğini bırakmayan, Muharrem İnce aday olunca hakaret yağdırıp montaj kasetle operasyon çeken, CHP’ye oy vermeyen depremzedelere kin kusan, Erdoğan’a destek çıkan Sinan Oğan’a nefret saçan malum medya, yenilgi dolayısıyla yeni kurban olarak Kılıçdaroğlu’nu seçti.

Seçim sürecinde cansiperane savundukları, “kesin kazanacak” dedikleri, “%60 oy alacak” diye şişirdikleri Kemal Kılıçdaroğlu’na 28 Mayıs’ın ardından demediğini bırakmayan fondaş kalemler,  günah çıkarırcasına CHP liderini sert sözlerle eleştirmeye başladı.

DEMEDİKLERİ KALMADI

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” söylemiyle başlattığı adaylık girişimini ısrarla dillendirmesine paralel olarak CHP medyasının tanınmış gazetecileri, Kılıçdaroğlu aleyhinde dozajı artan eleştiriler yöneltiyor. Kimisi Kılıçdaroğlu’nu “Koltukkolik” ilan ediyor, kimisi “eşek” ve “saksı” diye aşağılıyor, kimisi “Defolup gideceksiniz” diye haykırıyor. Fatih Portakal’dan Uğur Dündar’a, Fatih Altaylı’dan Barış Doster’e, Uğur Dündar’dan Cüneyt Özdemir’e pek çok isim, hemen her gün Kılıçdaroğlu’nu adeta tefe koyuyor.

İmamoğlu 'Aynı gaflete kapılamayız' deyip Kılıçdaroğlu'na bayrak açtıİmamoğlu "Aynı gaflete kapılamayız" deyip Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı

Sözcü gazetesi ve Sözcü TV, Kılıçdaroğlu’na istifa bayrağı açanların ana karargahı olarak öne çıkıyor. Aynı Sözcü gazetesi, İmamoğlu ile yaşadıkları kavga dolayısıyla uzun süre İmamoğlu haberi yapmamıştı.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, İmamoğlu hakkında, “Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz” demişti.


İşte Kılıçdaroğlu’na yönelik yaylım ateşlerinden bazıları:

PORTAKAL: KORKAK VE BASİRETSİZ

Sözcü TV spikeri Fatih Portakal: “Ya başarısızsınız be arkadaş. Hala umut olmaya çalışıyorsunuz. Umutsuz vakasınız, sözünün bile heyecanı yok. Evet, Kılıçdaroğlu aday olsun dedim, ama bitti, kaybettiniz ya, o koltukta oturamazsınız. Diyor ki, ‘Her iki seçmenden biri Kılıçdaroğlu’na verdi’... Sanki beş tane aday var. Aklımızla dalga geçiyor… CHP’de basiretsiz ve korkak bir liderden bahsediyoruz. Benim gözümde artık Kemal Kılıçdaroğlu böyledir."

ÖZDİL: DEFOL GİT

Sözcü gazetesi eski yazarı: Yılmaz Özdil: “CHP’yi geri almadan, Türkiye’yi geri alabilmek mümkün değildir. Tıpış tıpış değil. Defolup gideceksiniz kardeşim!”

Yılmaz Özdil: Sana söz, guguk kuşu operasyonunu isim isim anlatacağımYılmaz Özdil: Sana söz, guguk kuşu operasyonunu isim isim anlatacağım

ZEYREK: YALANLAR…

Sözcü gazetesi yazarı: Deniz Zeyrek: “Kimseye söz söyletmediler. Sosyal medya yalanlarını gerçekmiş gibi gösterdiler.”

DOĞRU: KOLTUKKOLİK OLMA

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru: “Kılıçdaroğlu, seçimi kaybetti. Bahane arayamaz. ‘Koltukkolik’ olamaz. Tahminime göre ‘Ben Kemal gidiyorum’ diyecektir.”

ALTAYLI: EŞEĞİ BAĞLASAN 48 ALIRDI

Habertürk eski yazarı Fatih Altaylı: “Oraya ismini anmak istemediğim ama çalışkanlığı ve Merzifonlusu ünlü bir canlıyı (eşeği) bağlasa idiniz, o da zaten ikinci turda en az yüzde 48 alırdı. Saksıyı aday gösterseydiniz, yüzde 48 alırdı.”

DÜNDAR: GEREĞİNİ YAP

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar: “Kemal Bey’in değişim isteği de dahil olmak üzere toplumun verdiği tüm mesajları iyi okuyacağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.”

DOSTER: AYNI ADIMDAN FARKLI SONUÇ BEKLENMEZ

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Doster: “Kılıçdaroğlu’nun önüne ‘Siz kaybetmediniz. Seçmen yanıldı’ yazılı raporlar gelecektir. Ya sonra? Aynı adımları atıp farklı sonuç beklemek yanlıştır.”

YALÇIN: ELE GEÇİRENLERİ DEF ET

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın: “Ey CHP’li... Şeytani hilekarlıkla partiyi ele geçirenleri def et CHP genel merkezinden. Partine sahip çık, teslimiyete son ver.”

ÖZDEMİR: ZIRVA

Gazeteci Cüneyt Özdemir: “Biz kimsenin emir eri, askeri değiliz. Stratejik seçim zırvaları bitmiştir. Artık dank etti.”

SAYMAZ: TESLİM ET

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz: “Kendisini partinin babası görenler partinin evlatlarına onu teslim etsin”

KALKANDELEN: KILIÇDAROĞLU OTURUYOR

Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen: “CHP’nin milletvekili sayısını düşürüp TBMM’ye 39 siyasal İslamcıyı sokan CHP yönetimi, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etmek istiyor. CHP’yi ortanın sağına çeken kadro, partinin yetkili organlarında yer almaya devam ediyor, en tepedeki sorumlu Kılıçdaroğlu koltuğunda oturuyor.”

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 191
  • Eyüp 10 ay önce Şikayet Et
    Ulan Paşinyan'lar, bu kadar hakaret ettiğiniz, hiç bir işe yaramaz, 5 para etmez demeye getirdiğiniz bu insanı daha düne kadar Devletin başına geçirmek için yapmadığınızı bırakmadınız, ne değişti birden en kötü, en yaramaz, en basiretsiz insan mı oldu, yoksa bizim öngörümüz ufkumuz bu kadar mi demek istiyorsunuz.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    kemal hepsinin hakkından gelecek
    Cevapla
  • Mehmet Ali 10 ay önce Şikayet Et
    ŞEHİDİMİZ VAR. HER DAİM CHP haberleri başka haber yok mu
    Cevapla
  • Kozanlı 10 ay önce Şikayet Et
    İktidar bloğu olarak Kılıçdaroğlunu ne yapıp edip o koltukta tutmalıyız.
    Cevapla
  • Acon 10 ay önce Şikayet Et
    Ben hic kimseye haksiz yere betdua etmem zaten cikar icin menfaat icin yapilan bir betdua varklidir allah onu duymaz görmez ama gözünüz kalbiniz kanayarak allaha edilen betdua ve allahtan dilenen yardimi asla kattien geri cevirmez ben kizlarimin bensiz benim kizlarimsiz gecen her saniyeyi allaha haval ettim ediyorum yollarda cöllerde dallarda kirlarda divane gibi aglayarak aci cekerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?