MİT, Sterk/Amara Amed/Sena kod adlı teröristi yakaladı

MİT'in istihbari desteği ile Suriye Milli Ordusu’na bağlı yerel güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK mensubu "Sterk/Amara Amed/Sena" kod adlı Helin İşenme, Türkiye’ye geçmek üzereyken yakalandı.

GİRİŞ 09.06.2023 10:03 GÜNCELLEME 11.06.2023 15:51
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, MİT Başkanlığı tarafından PKK/KCK-PYD/YPG bölücü terör örgütüne karşı yürütülen çalışmalar neticesinde; ‘Örgütün sözde Münbiç İstihbarat yapılanması içerisinde görev almış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ‘Sterk-Amara, Amed-Sena’ kod isimli ‘Helin İşenme’nin Türkiye’ye geçiş arayışında olduğu bilgisi elde edildi.

Çalışmalar çerçevesinde, MİT Başkanlığı’nca sağlanan istihbari destek ile Suriye Milli Ordusu’na bağlı yerel güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla İşenme Türkiye’ye geçmek üzereyken yakalanarak gözaltına alındı.

Örgütün kırsal kadrosuna 2016 yılında katılan ve 2017 yılında Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçlamasıyla hakkında tutuklama, yakalama kaydı bulunan İşenme’nin, yargılanmak üzere güvenlik güçlerine teslim edildiği aktarıldı.

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 33
  • coban 10 ay önce Şikayet Et
    din düsmanlarina carpi isareti koy ve hallet :))
    Cevapla
  • ben 10 ay önce Şikayet Et
    hani sınırlarımız yüksek teknoloji sistemleri ile hareket algılayıcı sistemlerle korunuyordu demek ki sıkı bir kontrol olmazsa yol geçen hanı gibi hepsi geçecek
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Süper
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bu hainlerin teröristlerin aynısını mecliste görüyoruz senelerdir
    Cevapla
  • Malatyali 10 ay önce Şikayet Et
    Chp teror orgutunede operasyon yapin agababalari orada kandilin ortaklari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu