İstanbul'da 1 milyar dolar tutarında sahte para ele geçirildi

Afrika ülkelerine gönderilmek üzere hazırlanan ve İstanbul'daki operasyonda ele geçirilen 1 milyar dolar tutarındaki sahte banknotlar, İl Jandarma Komutanlığı'nda sergilendi.

İstanbul'da 1 milyar dolar tutarında sahte para ele geçirildi
İstanbul'da 1 milyar dolar tutarında sahte para ele geçirildi
GİRİŞ 10.06.2023 20:48 GÜNCELLEME 10.06.2023 20:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın bahçesindeki konteynerde bulunan mühürlenmiş sandıklarda sergilenen 100'lük banknotlar halindeki sahte dolarlarla ilgili işlemin, adli makamların nihai kararı doğrultusunda yapılacağı belirtildi.

Operasyonda gözaltına alınan İsveç vatandaşları D.B.S.B, N.J.W. ve N.O.F. ile İngiltere vatandaşı J.W, Gana vatandaşı A.K.K. ve Türk vatandaşı A.Ö, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonun, "Cumhuriyet tarihinin tek seferde en yüksek miktardaki sahte paranın ele geçirildiği operasyon" olduğu bildirilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • temel 10 ay önce Şikayet Et
    idam edin gitsin hepsini ve butun mallarina el koyun direk
    Cevapla
  • Ankaralı 10 ay önce Şikayet Et
    Bu para ile abd'den ithalat yapalım.
    Cevapla
  • Vefalı 10 ay önce Şikayet Et
    Piyasaya sürün dolar düşsün. Amerika bol bol basıyor zaten.
    Cevapla
  • Tufan 10 ay önce Şikayet Et
    EE elini kolunu sallaya sallaya yabancı geliyor sonra kiriminal olaylar artıyor ,başta sınırlarda ve şehir içinde konturol yetesiz demekki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...