Evlat nöbeti büyüyerek devam ediyor... 359. aile katıldı

Diyarbakır HDP binasının önünde evladı dağa kaçırılan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemine bin 378. günde bir aile daha katıldı. Böylece evla nöbetina katılan aile sayısı 359 oldu.

GİRİŞ 11.06.2023 14:11 GÜNCELLEME 11.06.2023 14:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da 2015 yılında 16 yaşındayken dağa kandırılarak götürüldüğünü öne sürdüğü oğlu Ferhat Aslan için oturma eylemine katılan baba Nasradin Aslan, eylemin bin 378’inci gününde ailelere katılarak çocuğuna teslim olması için çağrıda bulundu.


Gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Aslan, oğlunun biran önce evine, ailesine dönmesini istediğini belirterek, “Onların yolu yol değildir. Gidişi olup, dönüşü olmayan bir yoldur. Onları kandıran, onları 3-5 kuruş para menfaatine satıp peşkeş çeken insanlar, bunlar insan değil. Bunlar vicdan sahibi değil. Bunlarda merhamet yok. Peki, o insanların çocukları, kardeşi orada var mı? Bunlar hani halkın savunucusu, Kürt savunucusuydu. Madem öyle ise gelsin kendi çocuklarını göndersin. Artık dayanma gücümüz kalmadı. Anne bir yanda hasta. Ben bir yanda bu yaşımda çekiyorum. Biz bunu hak etmedik” dedi.
Baba Aslan, açıklamadan sonra evladının fotoğrafını alarak diğer ailelere katıldı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Terörü bu eylem bitirecek. Yeter ki bu acılı ailelere destek verelim.
    Cevapla
  • yılmaz 10 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun inşaallah
    Cevapla
  • Atilla 10 ay önce Şikayet Et
    Rabbim ailelere yardım etsin ve inşallah kavuştursun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Stopaj oranları yenilendi! Resmi Gazete'de yayımlandı
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!