AK Partili Kurt'tan Samsunlu hayırseverlere Adıyamanlı hemşehrileri adına teşekkür

Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), Adıyaman’daki depremzedelere yardımda bulunan hayırseverler ile toplantı gerçekleştirdi.

AK Partili Kurt'tan Samsunlu hayırseverlere Adıyamanlı hemşehrileri adına teşekkür
AK Partili Kurt'tan Samsunlu hayırseverlere Adıyamanlı hemşehrileri adına teşekkür
GİRİŞ 12.06.2023 10:44 GÜNCELLEME 12.06.2023 10:44

İstanbul'da yapılan toplantıya Samsunlu hayırseverler yoğun ilgi gösterdi. Adıyaman Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt ve 27. Dönem Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak'ın da katıldığı toplantıya geniş bir katılım oldu.

Adıyaman’da OSB sahasında 100 konteyner bulunan ve 500 kişinin barındığı Samsun köyünde depremin ilk gününden itibaren Adıyamanlı depremzedelere hizmet veriliyor. Konteyner barınma alanı fırın yemekhane gibi tüm temel ihtiyaçları Samsunlu hayırseverler tarafından karşılanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 60 milyon liralık yardım yapan SAMKON yönetimi tarafından, yapılan toplantıda 1 yıl daha Samsun konteyner kentte yaşam alanında hizmete devam etme kararı alındı.

SAMKON Samsun Sivil Tolga Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı İş Adamı Kaya Aşçı Adıyaman’a desteklerimiz devam edecek diyerek yardımsever Samsunlu SAMKON mensuplarına, dernek ve federasyon yöneticilerine teşekkür etti.

AK PARTİLİ KURT'TAN TEŞEKKÜR

Milletvekili Resul Kurt, Samsunlu hayırseverlere Adıyamanlı hemşehrileri adına teşekkür ederek şunları söyledi:

“6 Şubat, asrın değil, yüzyılın değil, belki binlerce yılın en büyük felaketi. Ben de zaman zaman, insani yardım görevlisi olarak yurt içinde ve yurt dışında birçok yerde bulundum. Yurt içinde de yurt dışında da bir felaket olduğunda, nasıl bir acı olduğunu çok iyi olan bir kardeşinizim. Partimizin görevlendirilmesiyle deprem bölgesinde birçok yeri gezdim. Başta Adıyamanımız olmak üzere, Maraş’ta, Hatay’da, Adana’da, Osmaniye’de görevlerde bulundum, böyle bir yıkım ve böyle bir felaket bir yerde görmedim. 11 ilimizi ve 13 buçuk milyon insanımızı etkileyen büyük bir yıkım ve büyük bir acı yaşadık. Ama aynı zamanda dayanışmanın, kardeşliğin, paylaşmanın, bölüşmenin, insanlığın ve merhametin de ne kadar önemli olduğunu bu depremde hep beraber öğrenme fırsatı bulduk. Bir ekmeğini ve bir tas çorbasını bölüşen insanlarımıza şahit olmak bizleri mutlu etti. Henüz acımızı yaşıyoruz, Adıyamanımız, depremde en büyük yıkımın olduğu iki ilimizden birisi. Adıyaman sadece kontlarını, iş yerlerini, fabrikalarını ve tarımsal yapılarını kaybetmekle kalmadı. 8 bin 300’ün üzerinde hemşehrimizi de toprağa verdik.  

Toplantıda, hayırseverler Adıyaman'ın yanındayız mesajı verdikten sonra, SAMKON yönetimi tarafından Adıyaman’ımızdaki depremzedelere yardımda bulunan hayırseverlere teşekkür belgesi verildi.

 

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri