AGD, deprem bölgesini yalnız bırakmıyor

İstanbul’un, Diyarbakır’ın Fethi ve Deprem Şehitlerini Anma Programı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

GİRİŞ 12.06.2023 21:04 GÜNCELLEME 12.06.2023 21:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

AGD-MGV tarafından her sene büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen fetih programları, bu sene deprem nedeniyle Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, bölgenin tekrar canlanmasına ve ayağa kalkmasına destek olmak için bu sene programların deprem bölgesinde yapıldığı ifade edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından her sene coşkuyla gerçekleştirilen İstanbul’un Fethi ve Diyarbakır’ın Fethi programları bu sene 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle, Kahramanmaraş’ta "Deprem Şehitlerini Anma Programı" şeklinde gerçekleştirildi.

Depremin meydana geldiği ilk günden itibaren yardım seferberliği başlatarak binlerce gönüllüsüyle birlikte deprem bölgesinde halen yardım faaliyeti yürüten AGD – MGV, bölgenin kalkınmasına ve hayata devam etmesine önem vererek birçok programını deprem illerinde düzenlemişti.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN BİNLERCE İNSAN KATILDI

11 Haziran Pazar günü 04.17’de düzenlenen programda hafızlar Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunurken, sabah namazının ardından şehitler dualarla anıldı. Program sonrasında deprem bölgesindeki tüm illerde kabristan ve çadır kent ziyaretleri yapıldı. AGD – MGV tarafından düzenlenen programa Türkiye’nin tüm illerinden binlerce insan katıldı.

DEPREM BÖLGESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Programda konuşan AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan şu ifadelere yer verdi:

"6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem hadisenin üzerinden 4 ay geçti. Fakat acılarımız, hüznümüz, yasımız geçmedi. Vefat eden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar, deprem mağduru kardeşlerimize ise sabırlar diliyorum. Burada ilk günden itibaren yardıma koşan tüm insanlarımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan Allah razı olsun. Allah’ın izniyle burada olmaya devam edeceğiz. Yaraları sarmaya, kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bölgeye dikkat çekerek, dikkatlerden kaçmasına ve gündemden düşmesine izin vermeyeceğiz."

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • nasri 10 ay önce Şikayet Et
    Agd başkanı konuşmasında devlet yokmuş gibi konuşuyor . Bu kesinlikle kasıtlı ve siyasidir. Sadece STK lar oradaymış gibi bir ifadesi var. Arkanızda devletin gücü ve desteği olmasa sizler hiçbirşey yapamazsınız nokta.
    Cevapla
  • Ağa dayı 10 ay önce Şikayet Et
    Allah sizlerden razı olsun güzel insanlar gerçekten çok güzel bir organize olmuş, hala yorumları ile çamur atmaya çalışan zavallılara sadece acınılır. Allah hidayet feraset Basiret Hikmet nasip eylesin.İyi ki varsınız AGD
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    aynen öyle , hatta hocaları siyasi paylaşım bile yaptı
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Hayır değil, Yeniden Refah bu dernek
    Cevapla
  • Erbakan 10 ay önce Şikayet Et
    Bu arkadaşlar CHP yi destekliyor değil mi.yani Saadet partili bu arkadaşlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler