Yakalanan PKK'lı terörist deşifre etti: HDP İlçe Başkanı gözaltında

Şırnak’ta sağ yakalanan PKK terör örgütü üyesinin ifadesi doğrultusunda HDP Beytüşşebap İlçe Eş Başkanı ve İlçe yönetim üyesinin de aralarında bulunduğu 12 şüphelinin terör örgütüne yardım ettiği ortaya çıktı.

Yakalanan PKK'lı terörist deşifre etti: HDP İlçe Başkanı gözaltında
Yakalanan PKK'lı terörist deşifre etti: HDP İlçe Başkanı gözaltında
GİRİŞ 12.06.2023 23:13 GÜNCELLEME 13.06.2023 00:29
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCK- PYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.

SAĞ YAKALANAN ÖRGÜT ÜYESİ DEŞİFRE ETTİ

Sağ yakalanan ve teslim olan terör örgütü mensuplarının ifade ve teşhisleri sonucunda Şırnak ili Beytüşşebap, Cizre ve Silopi ilçelerinde aralarında HDP Beytüşşebap İlçe Eş Başkanı, HDP İlçe Yönetim Üyesi ve 1 köy muhtarının da bulunduğu 12 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ZANLILARDAN 8'İ YAKALANDI

Operasyon neticesinde 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''TEM Daire Başkanlığı koordinesinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca, PKK/KCKPYD/YPG terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlenmiştir.

Operasyon kapsamında; sağ yakalanan ve teslim olan terör örgütü mensuplarının ifade ve teşhisleri sonucunda Şırnak ili Beytüşşebap, Cizre ve Silopi ilçelerinde aralarında HDP Beytüşşebap İlçe Eş Başkanı, HDP İlçe Yönetim Üyesi ve (1) köy muhtarının da bulunduğu (12) şüpheli şahsa yönelik 12 Haziran 2023 tarihinde operasyon icra edilmiştir.

Operasyon neticesinde; (8) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup (4) şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Gözaltına alınan şüphelilerin ise adli işlemleri sürdürülmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadeleye etkin bir şekilde devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: SABAH
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • GECE KARTALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee anayasa mahkemesi hala karar veremedi...
    Cevapla
  • zonguldaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Meclıs te de hormek istemiyoruz bu terorıstleri
    Cevapla
  • Wert 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu hainlerin çocukları hanım ailesi vatan severmi olacak hayır o zaman bunların hepsini kapı öne koyacaksın yani kısacası sınır dışı edilmesi gerek bütün mal varlıklarına el koyulması gerek.....
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    kısas uygulayın. 1 kürtün cocugunu dağa kaçıran zalimin cocugunu alın ismini adını değiştirin milliyetciliği pompalayın ve devletite yetki verin nasıl milletin cocuguna acımıyolar ise bizde onlara kendi cocukları ile kurşun sıkalım
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir dron a bindirin sonra sevdiklerinin üzerine atin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Özgür Özel’i yalanlıyor
Azgın azınlık siyasetinin anatomisi