Melek Mosso'ya sahnede sarılıp şarkı söyleyen AK Partili başkan özür diledi!

Melek Mosso'ya sahnede sarılıp şarkı söyleyen AK Partili Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gelen tepkiler üzerine özür diledi.

GİRİŞ 13.06.2023 12:55 GÜNCELLEME 13.06.2023 14:24
Bu Habere 437 Yorum Yapılmış

57. Tekirdağ Kiraz Festivali'ndeki etkinlikler öncesinde Melek Mosso (Melek Davarcı) konserinin iptal edilmesi yönünde defalarca kez uyarılan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, bu mesajları dikkate almak bir yana, AK Partililere küfreden şarkıcıyla birlikte sahneye çıkmıştı.

Hem Mosso hem de Yüksel, ellerinde Türk bayrakları olduğu halde 'Bir Başkadır Benim Memleketim' adlı şarkıyı birlikte söyleyerek kendilerine yönelecek tepkileri azaltmaya çalıştı.

Gelen tepkilerin ardından Başkan Yüksel bir özür mesajı yayımladı.

İşte Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel'in o mesajı:

"Kamuoyunda yer alan yanlış anlaşılmayı düzeltmek için bir açıklama yapma zaruriyetim doğmuştur.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, hiçbir zaman inandığım mukaddes değerlerime ve davama söz söyletmedim; söyletmeyeceğim.

Festivalimizde sahne alan Melek Mosso ile ilgili olarak, şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki, sanatçının yaptığı paylaşım ve açıklamaları asla tasvir etmedim. Etmem de!

Mosso'nun yayınladığı ilk özür açıklamasından sonra kendisiyle görüştüm. Yapılanı yanlış bulduğumu, kendisinden çok daha içten ve samimi özür bekleyen büyük bir kitle olduğunu, konseri iptal etmenin doğru olacağını ifade ettim.

Kendisi de, yaptığının hata olduğunu, bu nedenle çok üzgün olduğunu, halkın karşısına çıkıp, sahneden net bir şekilde özür dilemek istediği yapılacak konseri 'milletimizle kucaklaşma ve özür fırsatı' olarak gördüğünü söyledi.

Bu görüşmeden sonra; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın “Türkiye Yüzyılı' vizyonunda önemle üzerinde durduğu “milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği” vurgusunu göz önünde bulundurarak, konseriptal etmenin, toplumsal ayrışmayı körükleyen bir eylem olacağı, farklı polemiklere zemin hazırlayacağı düşüncesiyle etkinliğe devam etme kararı aldık.

Konser gecesi, sahne alan Mosso, İlk şarkısından sonra yüzbinlerce kişinin önünde, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek özür dilemiştir.

Ayrıca bilinmesini isterim ki, özür sonrasında sahnede yaşananlar, sahne öncesindeki duygu yoğunluğunun yansımasıdır. Bundan dolayı Üzdüğüm veya kırdığım teşkilat mensuplarımız varsa her birinden özürdiliyorum. Lütfen hakkınızı helal edin.

Değerli Hemşehrilerim,

2 milyondan fazla misafiri ağırladığımız şehrimizde, 57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali'nin, birlik, beraberlik ve huzur ikliminde en ufak bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanması en büyük tesellimizdir. Saygılarımla."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 437
  • Garip 10 ay önce Şikayet Et
    "Konseri iptal etmek ayrıştırmacılık olacakmış" mantığa bak. Asıl iptal etmeyerek bu zihniyete çanak tutuldu maalesef. Kötüye cesaret vermek vebaldir
    Cevapla
  • Polat 10 ay önce Şikayet Et
    Sana yazıklar olsun, Başkan
    Cevapla
  • Neva 10 ay önce Şikayet Et
    Dediği gibi kutsal değerlere saygısı olsa namahrem bir kadınla sarmaş dolaş olmazdı, mensup olduğu partili insanları saygısızlık eden biriyle hiç muhatap olmazdı, istifa etmeli, gitsin chpkknın başkanı olsun
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 10 ay önce Şikayet Et
    Özür yetmez derhal istifa et!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Özürü kabahatin'den büyük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi