Emine Erdoğan, Bakü’de İçerişehir’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva ile Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün tarihi çekirdeği İçerişehir’i ziyaret etti.

Emine Erdoğan, Bakü’de İçerişehir’i ziyaret etti
Emine Erdoğan, Bakü’de İçerişehir’i ziyaret etti
GİRİŞ 13.06.2023 16:40 GÜNCELLEME 13.06.2023 16:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Emine Erdoğan, “Azerbaycan Devlet Başkanı’nın eşi, dostum Mehriban Aliyeva ile Bakü’nün tarihi çekirdeği İçerişehir’i ziyaret ettik. En eski yerleşim yeri olarak UNESCO tarafından koruma altına alınan bu müstesna bölge, pek çok farklı kültürün izlerini taşıyor. TİKA’nın desteğiyle faaliyete geçirilen Aile Hazinesi’ne Akan Destek Merkezi’ni (ABAD) inceleyerek, yetkililerden bilgi aldım. Proje ile Azerbaycan’da geleneksel el sanatları yaşatılıyor, dünyaya tanıtılıyor ve aile ekonomisine katkı sağlanıyor. Emek emek işlenmiş eserlerin her birine hayranlık duymamak elde değil. Hem ülkenin hem de Türk kültürünün markalaşması adına bu projeyi hayata geçiren herkesi gönülden tebrik ediyorum. Mehriban Aliyeva Hanımefendi ile DOST Kapsayıcı Gelişim ve Yaratıcılık Merkezi’nde birbirinden özel çocuklarımızın misafiri olduk. Engelli bireylere, dezavantajlı çocuklar ile Karabağ Zaferi şehit ve gazi çocuklarına yönelik kurulan merkezde 14 sanat dalında eğitim veriliyor, sosyal ve psikolojik destek sağlanıyor. Kardeş ülke Azerbaycan’ın evlatlarının burada yeteneklerini geliştirirken huzurlu ve mutlu olduklarını görmekten memnuniyet duydum. Bizim için hazırladıkları müzik şöleni ile günümüze neşe kattılar. İnsanlığın ortak emaneti çocuklara sevgi ve şefkat çatısı olan merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • türk 10 ay önce Şikayet Et
    aliyev in hanımı örtünse daha mı yakışır azerbaycan a
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi