Eda Ece depremzedeleri hedef aldı, tepki gelince Atatürk’e bağladı!

Oyuncu Eda Ece Uzunalioğlu, katıldığı bir ödül töreninde depremzedeleri hedef alan sözleriyle büyük tepki çekti. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların oy tercihlerine alaycı bir dille atıf yapan Ece skandal açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 14.06.2023 01:23 GÜNCELLEME 19.06.2023 12:44
Bu Habere 717 Yorum Yapılmış

Asrın en büyük depreminde annesini, babasını, eşini, evladını, yuvasını ve şehrini kaybeden depremzedelere seçimlerdeki tercihlerinden dolayı kin kusan vicdan yoksunlarına bir yenisi daha eklendi.

Deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye yüksek oranda oy çıkması dolayısıyla 14 Mayıs’tan bu yana devam eden nefret ve kin kampanyasına oyuncu Eda Ece Uzunalioğlu da katıldı.

  • CHP trolleri, depremzedelere hakaretler yağdırarak, “keşke daha çok ölseydiniz”, “beter olun”, diyerek yaptıkları yardımları geri istemişti. Deprem bölgesinde yüzlerce çocuğun bursu kesilmiş, CHP’lilerin yardım kampanyaları birer birer iptal edilmiş, insanlık için değil oy için yapılan yardımlar depremzedelere haram edilmişti.


"ELLE Style Awards 2023 x M.A.C" isimli ödül töreninde konuşan Eda Ece Uzunalioğlu, “Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı. Sandıktan onu anladık ama neyse” deyip kahkahalar attı.

Uzunalioğlu’nun skandal sözlerine salonda bulunanlar da kahkaha ve alkışla destek verdi.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Yardımlaşma adabını ayaklar altına alan, deprem bölgesine sadece kendilerinin yardım yaptığını zanneden karanlık zihniyetin dışavurumu olarak yorumlanan rezil tutumu ödül töreninde alayvari sözler ve kahkahalarla sürdüren Eda Ece Uzunalioğlu büyük tepki topladı. İnternet haber platformları ve sosyal medyada geniş yankı bulan sözlerle ilgili savcılıklara suç duyurusu çağrıları yapıldı.

M.KEMAL'İN ARKASINA SAKLANDI

Tepkilerin çığ gibi büyümesi üzerine akşam saatlerinde peş peşe iki açıklama yapan oyuncu Eda Ece Uzunalioğlu, skandalının üzerine adeta tüy dikti. Ece, ilk açıklamasında mizah yaptığını iddia ederek konuyu “Atatürk”e bağladı.

Ece, “Linççi tayfa sandık şakama da bozulmuş. Ben kendim, özgür bir birey olarak kendi özgürlüğümü savunup başkasının özgürlüğünü savunmayacak zekada biri değilim. İsteyen bardağa oy verir, isteyen tuzluğa oy verir, isteyen Ahmet’e verir, isteyen Mehmet’e verir. Buna ben bir şey diyemem. Özgürlük sadece bana değil, özgürlük herkese. İsteyen istediğine oy verir. Ben orada baştan sona mizahi bir dille ele aldım. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu güzel Türkiye Cumhuriyeti’ni ne kadar çok sevdiğimi saydığımı, ne kadar ülkeme yararlı bir şekilde tavır almaya çalıştığımı zaten beni tanıyan herkes biliyor.” dedi.

YARDIM DEDİĞİ AKSAYAN İŞİYMİŞ!

Ece’nin “yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı” diyerek bölgeye yardım ulaştırdığı imasının arkasından da yardım değil, aksayan işi çıktı.

Eda Ece Uzunalioğlu, tören sonrasında otomobilden yaptığı diğer açıklamasında, Elle isimli dergiye kapak olduğu ay depremin olduğu, bu sebeple iş durdurduklarını söyledi.

Ece, şu savunmayı yaptı:

“Yılın Elle kızı ödülünü aldım. Ve ben Elle dergisinin Şubat kapağıydım. Şubat kapağıyla yılın Elle kızı oldum. Ve maalesef o, bütün felaketlerin olduğu aya geldi. O yüzden de takdim konuşmamda da, ödül alma sebeplerimde bir duyarlılık vardı. Çünkü biz 3 gün boyunca yalnız kalmış insanların acısını çektik ve iş durdurduk ve elimizden gelen her şeyi yaptık. Orada zaten çok travmalı şeyler yaşadık. Bunu hariç tutuyorum. Ben bir ödül konuşmasında niye depremin kelimesini geçireyim… Geçiriyorum çünkü Şubat ayı ‘Elle kızı’yım ben ve onunla ödül alıyorum yani. Buradna alaka çıktı yani yoksa ne alakası var. Yaptığım iyiliği de söylemem hiçbir şeyi de söylemem, espirimi de yaparım.”

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 717
  • Ertuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    Bu çürümüş zihniyetin tek kullandığı maske rahmetli Mustafa Kemal Atatürk dur. Ama o maskenin arkasında Atatürk düşmanı İslam ve Türk düşmanı gerçek yüzler
    Cevapla
  • Kenan 10 ay önce Şikayet Et
    chpkk lılar da atatürkçü olduklarını iddia ederler arkasından da ülkeyi bölmeye çalışan pkk ile iş tutarlar. sen de aynı mısın.?? merak sadece
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    laikliği ve Atatürkü kendine kalkan yaparak her istediğini yapan veya söyleyen entel görünümlü gerizekalılar, bir türlü bitmediniz. Bırakın artık Atatürkü rahat uyusun, herşeyi yapıyorlar sonra malum....
    Cevapla
  • abdullah 23 10 ay önce Şikayet Et
    cahil halkın partisinin cahil mensupları lütfen kendinize yazık etmeyin birazcık aklınızı kullanın,sonunuzu düşünün bu devran böyle gitmez bu günler geçecek .bak kantocu nurhanda gitti hopla zıpla nereye kadar bir gün o mezara gireceğiz kaçamazsınız .dokuz canlı olsan en fazla sekiz kez kaçabilirsiniz dokuncuda bingo mezar.gidin sizi cahil bırakanlardan hesap sorun.
    Cevapla
  • beyzali 10 ay önce Şikayet Et
    kendini sanatçı zanneden kör cahil o ödülü geri almalılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak