Kaos ittifakı saldırıya geçti! Kirli oyun yine devrede

Seçimlerde destekledikleri 6'lı masanın hezimete uğramasının ardından PKK terör örgütü sözde çatışmasızlığı bitirdi. Suriye'deki TSK üslerine havan saldırısı düzenleyen teröristler Rusya ile aramızı açmak için Rus konvoyuna da saldırdı.

GİRİŞ 15.06.2023 06:37 GÜNCELLEME 15.06.2023 09:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Seçimin hemen ardından Suriye’nin kuzeyinde hareketlilik arttı. PKK terör örgütü, sözde çatışmasızlık sürecini sonlandırdığını ilan etti ve Suriye’deki TSK noktaları ile Kilis’e havan saldırıları düzenledi. Koalisyon güçleri Suriye’ye silah, mühimmat sevkiyatına ek olarak yeni üs inşasına başladı. Türk-Rus ortak devriyesini sabote eden terör örgütü, Rus aracına mayın saldırısı düzenledi. Bölgede bir diğer sıcak gelişme ise Haseke’de bir ABD helikopterinin düşmesi oldu. Bölgedeki son gelişmeler “Türkiye’nin siyasi çözüm arayışları yanında terör koridoruna dönük askerî hazırlıklarını baltalama ve yeni bir kaos üretme girişimi” olarak yorumlanıyor.

HELİKOPTER DÜŞTÜ
ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, 10 Haziran günü PKK’lı teröristlerle Haseke’nin güneyindeki Salham köyüne “DEAŞ’lı saklanıyor” iddiası ile hava destekli operasyon düzenledi. Aynı saatlerde bölgede CH-47 Chinook tipi helikopter düştü. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) kaza sonucu düşen helikopterde 22 ABD askerinin yaralandığını duyurdu. Ancak saha kaynaklarımızdan elde ettiğimiz bilgilere göre, helikopterde PKK’lı teröristler de bulunuyordu. Bazıları yaralandı, bazıları da öldü.

SEÇİM SONUCU KORKUTTU
Türkiye’de yapılan seçimlerden çıkan sonuçlar sınır ötesine de yansıdı. Irak’ta 10 yeni askerî üs kuran TSK, Suriye’de bulunan tüm noktaları da tahkim etti. Şam rejimi ile siyasi-diplomatik süreç devam ederken sıcak noktalara asker ve cephane yanında stratejik destek unsurları sevk eden Türkiye’nin faaliyet yoğunluğu, PKK ve müttefiklerini paniğe sevk etti. PKK elebaşı Duran Kalkan “Çatışmasızlık bitti. Türkiye büyük operasyonlara hazırlanıyor. Bizi yok etmek istiyorlar” diyerek Türkiye’yi kana bulama tehdidinde bulundu. Terörist başı, seçim sürecinde PKK’nın büyük bir rol üstlendiğini ancak seçimin kaybedilmesi ile zorlu dönemin başladığını itiraf etti. 

RUSYA ÇEKİLİYOR
Erdoğan’ın seçimden güçlenerek çıkması ile Suriye cephesinde operasyon beklentisi arttı. PKK terör noktaları düzenli olarak vurulmaya başlandı. Rusya ise Matar Minnag, Um Huş ve Tel Rıfat aksında bulunan askerî noktaları boşaltmaya başladı. Geri çekilmeyi tehdit gören PKK, 12 Haziran’daki Türk-Rus askerî devriyesine saldırı düzenledi. Bir Rus askerinin öldüğü saldırı sonrası PKK kanadı, suçu Türkiye ve Suriyeli muhaliflere atmaya çalıştı. Terör cephesi muhtemel Esad-Erdoğan görüşmesini tüm kazanımların tehlikeye girmesi ve sonun başlangıcı olarak yorumluyor. Öte yandan MİT’in Süleymaniye, Duhok, Gara, Menbiç, Haseke, Tel Rifat, Ayn el-Arap başta olmak üzere PKK işgal hattında kritik isimlere dönük imha operasyonları da arttı. 

BATI, KÜRTLERİN DOSTU DEĞİL
Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Şam ve ABD görevlerinde bulunan eski diplomat Gülru Gezer, son gelişmeleri gazetemize şu ifadelerle özetledi: ABD öncülüğündeki Batılı ittifakın DEAŞ’ı tehdit gösterip PKK-PYD’yi meşrulaştırma girişimi en başından bu yana birçok uluslararası hukuk ihlali ile devam ediyor. Washington, PYD’yi partner olarak ilan etti. Bu durum uluslararası hukuk ve diplomasi açısından çok ciddi bir kırılmaydı. PKK’nın partner olarak seçilmesi korkunç bir hata. Türkiye ve ABD arasındaki bu gerilim siyasi, diplomatik ilişkiler düzelmedikçe giderilemez. Türkiye her hâlükârda terörle mücadeleden vazgeçmeyecek. Batı hiçbir zaman Kürtlerin dostu olmadı bundan sonra da olmayacak. Irak’ta Kürtleri ortada bırakan ABD, Pasifik’te yükselen tansiyona paralel tüm ilgisini o bölgeye yoğunlaştırıyor. Çok uzak olmayan bir gelecekte Suriye dâhil tüm sahayı terk edecek. Kürtler hesabını buna göre yapmalı. Aksi durumda ağır bedeller ödemek zorunda kalabilirler. 

"ÇOK EKSİĞİMİZ VAR"
Ukrayna’nın son günlerde Rus ordusu karşısında ilerleyişi devam ederken Rusya lider Vladimir Putin’den itiraf gibi bir açıklama geldi. Business Insider’da (BI) yer alan habere göre, devlet medyasına konuşan Putin “Özel askerî operasyon sırasında birçok şeyin eksik olduğu ortaya çıktı” dedi. Haber sitesi açıklamaları “Putin Ukrayna’daki savaş için yeterli insansız hava aracına, savaş uçağına ve cephaneye sahip olmadığını itiraf etti” başlığı ile okurlarına sundu. Putin bu hafta ikinci kez ülkesinin cephaneliğindeki kıtlıktan bahsetti. Rus lider cuma günü de Kremlin’in internet sitesinde yaptığı açıklamada, kuvvetlerinin ‘henüz savaş için yeterli modern silaha sahip olmadığını’ söylemişti.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Guaidoglu 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya ordan cikacak insallah.
    Cevapla
  • Okur 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya bence operasyon hedefin e ulasti deyip yakinda cekilecek. Yoksa bir Devin yok olusunu izleriz.
    Cevapla
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Putinde mühìmmat olmicak ,Adam esnasinda kitlikdan bahsedecek, millete yiyecek atma ziya
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim bu işin kökünü kaxıma vskyi çıktan geçti zejirli gaz atın gerekirse
    Cevapla
  • BÜLENT 10 ay önce Şikayet Et
    Pkk pyd gibi terör örgütleri abd ve bazı ab ülkelerinin paralı askerleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!