Yaz Kur'an kursları başlıyor! Yoğun bir rağbet bekleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl düzenlenecek yaz Kur'an kursları için başvurular 19 Haziran'dan itibaren alınacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurslara yoğun bir katılım bekleniyor.

Yaz Kur'an kursları başlıyor! Yoğun bir rağbet bekleniyor
Yaz Kur'an kursları başlıyor! Yoğun bir rağbet bekleniyor
GİRİŞ 16.06.2023 10:51 GÜNCELLEME 16.06.2023 11:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yurt genelindeki il ve ilçe müftülükleri bünyesinde eğitim verecek Kur'an kursları için kayıtlar 19 Haziran tarihinde başlayacak. 3 Temmuz'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak olan kurslara 10 Temmuz tarihine dek kayıt yapılabilecek. Öte yandan yatılı yaz Kur'an kursları kayıtları da aynı tarihlerde başlayacak, eğitimler 3-28 Temmuz arasında verilecek. İsteyen öğrenciler 24 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında tekrar kayıt yaptırarak 31 Temmuz'da başlayacak ikinci dönem yatılı yaz Kur'an kurslarına da başvuru yapabilecek. Cami, kurs veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençler başvurabilecek. Yaz Kur'an kursları eğitimleri 11 Ağustos'ta, yatılı yaz Kur'an kursları birinci dönemi 28 Temmuz, ikinci dönem eğitimleri ise 25 Ağustos'ta sona erecek.

"DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARI YAZ KAMPLARIMIZDA MİSAFİR EDECEĞİZ"

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, 4 yaş üzeri çocuk ve gençleri yaz Kur'an kurslarına beklediklerini söyledi. Velilerin ve çocuklarının yaz Kur'an kurslarına büyük ilgi gösterdiklerini belirten Akbulut, bu kurslarda hem değerler eğitimini hem de din eğitimini verdiklerini bildirdi. Yatılı yaz Kur'an kurslarına yönelik taleplerin arttığını ifade eden Akbulut, "Bu yıl özellikle depremi yoğun yaşayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illerimizdeki çocuklarımızı velilerinin muvafakatiyle İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri gibi illerde düzenlenecek yaz kamplarımızda misafir edeceğiz." diye konuştu.

"TEKNOLOJİDEN FAYDALANMAMIZ GEREKİYOR"

Pedagog Ali Çankırılı da Türkiye genelinde hizmet verecek olan Yaz Kur'an Kurslarına dair açıklamalard bulundu. Kurslara katılmanın önemini vurgulayan Çankırılı, "Öğretim metodu konusunda Hz. Ali Efendimizin harika bir sözü var. Der ki: “Çocuklarınızı içinde bulunduğu zamana/çağa göre eğitin.” İçinde bulunduğumuz çağ, bilgisayar ve dijital iletişi çağı. Bilgisayar, akıllı cep telefonu, internet ve sosyal medya ağları televizyonu tahtından indirdi. Çocuklarda görsel hafıza, sözel hafızadan daha baskındır. Bu sebepledir ki, Kur’an kurslarında görsel araçlar olan bilgisayardan internetten, akıllı tahtadan ve sunum cihazından faydalanmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 2
  • zafer gülten 10 ay önce Şikayet Et
    yalnz ailleler çocuklarını zorla bu kurslara göndermesin,çocuk isterse yollasın. dün bu konuda bir çocuğun intihar ettiğine dair haber yapılmıştı.
    Cevapla
  • Mumsuz Ekrem 10 ay önce Şikayet Et
    Tüm çocuklarımızın, eskiden olduğu gibi katılımı yüksek kurslara katılması sağlanmalıdır. Allah bilen, kitap bilen, vicdan kontrol eder. Sözde ilerici gericiler bu milletin inanç bilgilerini öğrenmesini yıllarca yasakladı. Kayıp 8/10 neslimiz var. Dinini,dilini ve millî değerlerini yok ettiğiniz insanın devleti milleti olması beklemek yanlış. Bir yerden patlak verir. Halkına zarar verir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!