Yaz Kur'an kursları rekora koşuyor! Tam 4 milyon öğrenci...

Geçtiğimiz yıl 2 buçuk milyon öğrencinin katıldığı yaz Kur’an kursları bu sene rekora koşuyor. 3 Temmuz’dan bu yana 2 milyon öğrenci kayıt yaptırdı. Dönem sonuna kadar sayının 4 milyona yaklaşması bekleniyor.

GİRİŞ 16.07.2023 13:34 GÜNCELLEME 16.07.2023 13:43
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

HABER7

3 Temmuz’da bütün camilerin kapıları minik yavrulara açıldı. Öğrencilerin yıl boyu heyecanla beklediği Yaz Kur’an Kursları faaliyete başladı. 25 Ağustos’a kadar devam edecek Yaz Kur’an Kurslarında günde 3 saat manevi eğitim veriliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde imam hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur’an kursu öğreticileri tarafından yürütülen kurslar bu yıl kayıt rekoru kırmaya hazırlanıyor.

Yaz Kur’an kursunda rekor! 1250 öğrenci aynı anda 'bismillah' dediYaz Kur’an kursunda rekor! 1250 öğrenci aynı anda 'bismillah' dedi

MİLYONLAR KUR’AN’A KOŞUYOR

İlk iki haftasını tamamlayan Yaz Kur’an Kursları’na yaklaşık 2 milyon öğrenci kayıt yaptırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kayıt sayısının dönem sonuna kadar 4 milyona yaklaşacağını belirtti.

Haydi çocuklar Kur’an’a koşun

Erbaş, şunları söyledi:

“Kur’an kurslarının açılışının ikinci haftası olmasına rağmen şu anda 2 milyona yaklaşmış durumdayız. Benim düşünceme göre, bu sezon sonuna kadar yaz Kur’an kurslarımızdan faydalananların sayısı yaklaşık 4 milyon olacaktır.”

HAYDİ ÇOCUKLAR KUR’AN’A

Kayıtların devam ettiği Kur’an kurslarına rağbetin artarak devam etmesi bekleniyor. Tatil dönüşlerinde camilere akın etmesi beklenen öğrencilerin, en verimli çağlarında Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgileri edinerek manevi güç depolamaları tavsiye ediliyor.

Yaz Kur’an kurslarında sadece dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğretilmiyor. Çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer veriliyor. Bu aktivitelerle çocuklar hem yeni bilgiler öğreniyor, hem de keyifli vakit geçiriyor. Böylelikle çocuklar yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme imkanı buluyor.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 84
  • selam 9 ay önce Şikayet Et
    süper...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    maaşallah barekallah
    Cevapla
  • Misafi 9 ay önce Şikayet Et
    SubhanAllahi Ve Bihamdihi MasaAllah BarekAllah c.c
    Cevapla
  • salman 9 ay önce Şikayet Et
    çünkü millet gördü ki kurtuluşun yolu Kur'an'dan geçiyor. nokta.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbim inşallah muvaffak kılar Allah'ım bize yardım eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı
ESK'dan et fiyatlarını düşüren hamle