'Laiklik istismarcısı' kesimin hedefi Kur’an! Toplumun ilgisi en yüksek seviyeye çıktı!

Türkiye'de İslam karşıtı kesimin aksine vatandaşlar akın akın Kur'an'a yöneliyor. Anketler, Kur'an okuma eğiliminde ciddi artış yaşandığını gösteriyor. Malum gruplar ise basın, dizi ve film yoluyla korkunç algı operasyonları düzenliyor.

GİRİŞ 21.12.2023 16:56 GÜNCELLEME 21.12.2023 16:56
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

‘Laiklik istismarcısı’ medya, son dönemde İslam karşıtlığına tam gaz verdi. Nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Türkiye’de din öğreniminden rahatsız olan malum medya ve gruplar, öğrencilere yönelik milli ve manevi eğitim verilmesini amaçlayan ÇEDES programını ve Kur'an kurslarını hedef alıyor. Bununla birlikte Müslüman kimliğine sahip vatandaşların çocuklarına İslami eğitim verilmesini engellemek için algı operasyonlarıyla elinden geleni yapıyor. Buna rağmen vatandaşların Kur’an eğitimine ilgili hızla artıyor.

ANKETLERDE KUR’AN OKUMA ORANINDA CİDDİ ARTIŞ

Areda Survey’in 1752 kişiyle yaptığı son araştırmaya göre; Türkiye'de Kur'an'ı Arapça aslından okuyabilenlerin oranı yüzde 54,4 olarak belirlendi. Bu oran 2021 yılında yüzde 36,9 iken 2022 yılında yüzde 37,1 olduğu gözlemlendi.

Araştırma bulgularına göre; toplumun Arapça aslından Kur'an okuma eğiliminde ciddi bir artış olduğu saptandı.

Yaz Kur'an kursları rekora koşuyor! Tam 4 milyon öğrenci...Yaz Kur'an kursları rekora koşuyor! Tam 4 milyon öğrenci...

GENÇLERDE BU ORAN YÜZDE 61’İ AŞTI

Anket çalışmasına göre; gençlerin Kur’an okuma konusundaki ilgisi ve bilincinin yüksek olduğu tespit edildi. 18-34 yaş grubu vatandaşların yüzde 61,4 oranında Kur’an okumayı bildiği ortaya konuldu. 35-54 yaş grubunda ise bu oranın yüzde 58 olduğu görüldü.

BU EĞİLİMİ ENGELLEME GİRİŞİMİ

Yapılan araştırmalarda görüldüğü üzere, her kesimden toplumun Kur’an okumaya yönelik ilginin yüksek olduğu belirlendi. Müslüman toplumdaki bu ilgi, ‘din cahili’ bir nesil isteyen malum grupları rahatsız ediyor. Laikliği din karşıtlığı olarak lanse eden söz konusu zümre, İslam'ı ve Kur'an'ı öğrenmeyi suçmuş gibi haber yapıyor ve manşetlere taşıyor. 

‘AMERİKAN TİLKİSİ’NDEN ALGI OPERASYONU!

Show TV’nin yayınladığı ‘Kızılcık Şerbeti’ dizisinin ardından Amerikan yayın kuruluşu Disney’in Türkiye’deki televizyon kanalı Fox TV, Müslümanları ve dini eğitimi hedef alan ‘Kızıl Goncalar’ isimli bir dizi film yayınlamaya başladı. İlk bölümüyle birlikte Kur’an eğitimi üzerinden algı operasyonu yapılan sahnelerde, dindar insanlar ‘bağnaz’ ve ‘cahil’ olarak tasvir edildi.

Dizide yer alan Kur'an kursu sahnesinde sözde bir hoca tarafından küçük çocuğa 'şiddet' uygulanması, cemaat ve tarikatların 'ucube' bir yapı gibi gösterilmesi, dindar insanların 'sahtekar' olarak gösterilmesi gibi algı operasyonlarına sosyal medya üzerinden vatandaşlardan sert tepki gösterdi.

  • Vatandaşları kutuplaştırmaya iten dizinin senaryosunda yer alan Necati Şahin’in FETÖ propagandası ‘Selam’ filminin senaristi olması da dikkat çekiyor.

 

BASINDA SÜREKLİ HEDEF ALINIYOR

Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri başta olmak üzere ‘laiklik istismarcısı’ basın kuruluşları her gün İslam karşıtı haberlere imza atıyor. Algı operasyonlarıyla halk nezdinde olumsuz bir intiba oluşturmaya çalışan basın kuruluşları, Kur’an eğitimine karşı çıkıyor.

İşte sadece bugün yapılan haberlerden bazıları:

21 Aralık (bugün) tarihli Cumhuriyet gazetesinin manşetinde görevi İslam'ı anlatmak olan bir imamın çocuklarla yaptığı 10 dakikalık dersi manşetine taşıdı ve "Çocuklara dinci kıskaç" ifadeleri kullanıldı.

► 21 Aralık (bugün) tarihli Birgün gazetesi, Kur'an kurslarını hedef aldı. "Kaçak kurslarda medrese eğitimi" manşetini atan gazete, cemaat ve tarikatlar için kullandığı "sivil toplum kuruluşu" ifadesini kullanan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kur'an kursları açan kuruluşları hedef aldı. 

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 126
  • Burak 4 ay önce Şikayet Et
    Kim yaptıysa bu diziyi Allah belasını versin
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 4 ay önce Şikayet Et
    Oooo bu Amerikan medyasının kudurmasi çok güzel daha çok her mahallede olsun kuran okuma ve öğretme kurumları hatta eski Pakistan başkanı İmran han,in yaptığı gibi üniversiteye girişte kuran okuma ve İslami bilimlerden zorunlu sınav olsun ileride bu ülkenin değişik makamlarında görev alacaklar inşallah inançlı kişiler olsun.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDİN RASULULLAH ALLAHTAN başka ilah yoktur. ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR
    Cevapla
  • ERZURUM'lu DADAŞ 4 ay önce Şikayet Et
    Baylar sizlerin karın ağrısını biliyoruz 1927'de milletten habersiz çıkarılan ad ve soyadı kanununun sayesinde şimdiye kadar kimliklerinizi gizlediniz 2017'de bu kanun değişince gerçek kimlileriniz ortaya çıktı faar görmüş tavşan gibi ortada kaldınız bu milmet sizleri iyi tanıyor boşuna ciyaklıyorsunuz sinek bir şey değil ama mide bulandırır misali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tarihi İsrail kararları