Din görevlilerine yönelik sistematik saldırılara sert tepki: Hocamızın yanındayız!

ÇEDES programı kapsamında okullarda ‘manevi danışmanlık’ yapan din görevlilerinin sistematik bir şekilde hedef alınmasına Mil-Diyanet Sen’den sert tepki geldi.

Din görevlilerine yönelik sistematik saldırılara sert tepki: Hocamızın yanındayız!
Din görevlilerine yönelik sistematik saldırılara sert tepki: Hocamızın yanındayız!
GİRİŞ 05.11.2023 19:03 GÜNCELLEME 05.11.2023 19:03
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet gazetesi, laiklik adı altında din görevlilerini hedef almayı sürdürüyor. ÇEDES programı kapsamında okullarda ‘manevi danışmanlık’ yapan bir vaizi hedef alan Cumhuriyet’e Mil-Diyanet Sen’den sert tepki geldi.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, din görevlilerine sistematik bir şekilde saldırıldığını belirterek, “Son zamanlarda özellikle Diyanet ve din görevlilerine sistematik bir saldırı ve iftira kampanyaları başladı. Bazen bir müftümüz, bazen bir din görevlimiz bazen bir vaiz hocamız bu laik yobaz çevrelere ait basın yayın organlarının hedef tahtası haline getiriliyor.” ifadesinde bulundu.

Sosyal medyada açıklamada bulunan Başkan Gül, şu ifadelerde bulundu:

"VAİZ HOCAMIZA LİNÇ KAMPANYASI"

“Diyanet’in ÇEDES projesine ‘laik eğitime aykırı’ olduğu gerekçesiyle karşı çıkan Laik yobaz çevrelere ait basın yayın organları bir yalan habere daha imza atmış maalesef. Karanlık basın yayın organları, ÇEDES kapsamında Karaman’da ‘Karaman Lisesi’nde manevi danışman olarak görev yapan vaiz hocamızın girdiği Türk Dili ve Edebiyatı dersinde Atatürk’e hakaret ettiği ve Cumhuriyet değerlerine saldırdığını iddia ederek ‘Vaiz, okulda Atatürk'ü ve Cumhuriyet değerlerini hedef aldı!’ şeklinde konuyu manşetlerine taşımış.

Eğitim-İş Karaman Şubesi ise, “Uyarıyoruz, suç işliyorsunuz. Başöğretmen Atatürk’ün emaneti laik eğitim hakkını gasp ettirmeyiz. Gericilere geçit vermeyiz” açıklaması yapmış.

SİZ KİMSİNİZ?

‘Gericilere geçit vermeyiz’ şeklinde açıklama yapanlara sesleniyoruz: sahi siz kimsiniz? Haddinizi bilin. Esas gerici sizlersiniz.

Son zamanlarda özellikle Diyanet ve din görevlilerine sistematik bir saldırı ve iftira kampanyaları başladı. Bazen bir müftümüz, bazen bir din görevlimiz bazen bir vaiz hocamız bu laik yobaz çevrelere ait basın yayın organlarının hedef tahtası haline getiriliyor.

Bu karanlık çevreler özellikle Atatürk ve Laiklik üzerinden din görevlilerimizi genel anlamda ise Diyanet İşleri Başkanlığımızı baskı altına almaya ve adeta balans ayarı vermeye çalışmaktadırlar.

Mil Diyanet Sen olarak her daim personelimizin arkasındayız. Vaiz (Manevi Danışman) hocamızın arkasındayız. Camiamızı karalamak isteyenlere itibar suikastı yapmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. ÇEDES projesinin sonuna kadar arkasındayız. Manevi tahribatı önlemeye yönelik atılan ve atılacak tüm adımları destekliyoruz.”

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 46
  • Tosun 5 ay önce Şikayet Et
    Hoşt köpekler şimdiye kadar Ürdün’ünüz yeter burası Osmanlı diyarı her işi burnunuzu sokmayın okumanız yazmanız yok taş kafa imamla ne işin var camiye gitmen boş konuşun bir hiristiyan kadar değilsin git hocadan özür dile elini öp ….
    Cevapla
  • niğdeli 5 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde laik yobaz kesimi var. Bunlar durumları gereği bu milletin değerlerinden uzaktırlar. Sağ duyu sahibi aklıselim insanlarımız bu laik yobaz kesime biraz mesafeli durarak tavır koymalıdır. Biz tavır koymadığımız için selahattin demirtaşa selamlar çakılıyor. Herkes kendisine yakışanı yapıyorsa bizede harbice tavır koymak yakışır. Yani mecbur kalmadıkça muhatap olmamak.
    Cevapla
  • niğdeli 5 ay önce Şikayet Et
    Vatandaş rumuzlu şahıs sen Anadolu insanı olmadığın için senin anlayacağın işler değil bu konular. Sen azınlıklara mensupsun galiba kenarda ve uslu dur. Bu ülke milli ve manevi değerleri ile ayaktadır.
    Cevapla
  • Mahmut 5 ay önce Şikayet Et
    Güzel bir uygulama fakat gönderilen vaizlerin çok donanımlı olması gerekiyor.maalesef çevremde gördüğüm camii imamlarının yüzde doksanının kendisine hayrı yok.
    Cevapla
  • -Gözlemci 5 ay önce Şikayet Et
    Al-i İmran 85.Ayet: Kim, İslâm´dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler