‘Okula imam atandı’ diye yaygara kopardıkları protokolden bakın ne çıktı!

CHP ve medyasının günlerdir sürdürdüğü “Okullara imam atandı” şeklindeki çarpıtılmış kara propaganda haberlerinin arkasındaki gerçek ortaya çıktı.

‘Okula imam atandı’ diye yaygara kopardıkları protokolden bakın ne çıktı!
‘Okula imam atandı’ diye yaygara kopardıkları protokolden bakın ne çıktı!
GİRİŞ 12.06.2023 18:27 GÜNCELLEME 12.06.2023 18:43
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

CHP ve medyasının günlerdir yürüttüğü “Okullara imam atandı” şeklindeki kara propaganda haberleri ile ilgili gerçekleri gözler önüne seriyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” kapsamında işbirliği protokolü imzalanmasının ardından laikçi güruh gemi azıya aldı. Seçim sürecinde muhafazakar ve dindar kesime karşı oyunu alabilmek için şirin görünmeye çalışan CHP medyası, ÇEDES protokolü üzerinden saldırıya geçti.

Müslüman Türk evlatlarının değerlerini öğrenmesine karşı çıkan güruh, “Okullara imam atandı”, “Laikliğe saldırı”, “Dinciler baskıyı artırdı”, “Adab-ı muaşeret (terbiye ve görgü kuralları) ile eğitim sisteminin ne alakası var”  ifadeleriyle bir haftadır yaygara koparıyordu. Ancak gerçek bambaşka çıktı.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER EĞİTİMİ RAHATSIZ ETTİ

CHP zihniyetinin ana başlıklardan bahsetmeden sadece ‘laiklik’ argümanı üzerinden korku pompaladığı projenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Haber7’nin ulaştığı bilgilere göre, protokolde; moral ve motivasyon artırıcı rehberlik hizmetleri, sinema, gezi, kamp, kültürel ve sportif organizasyonlar, söyleşiler gibi etkinliklere yer veriliyor. Ayrıca adab-ı muaşeret (terbiye ve görgü) kuralları, Peygamberimiz’in (A.S.M) hayatından kesitler, hasta ziyaretleri, milli ve manevi değerler gibi eğitimler de yer alıyor.

EĞİTİMLER, UZMANLAR TARAFINDAN VERİLECEK

Pedagojik yeterliliğe sahip formasyon almış uzmanlar tarafından verilecek. Etkinliklere katılım öğrencilerin gönüllülük esasına dayanacak.

PROTOKOLDE NELER YER ALIYOR?

Peki, her zamanki gibi milli ve manevi değerlere karşı çıkan CHP zihniyetinin yaygara kopardığı protokolde neler yer alıyor?

İşte protokolde yer alan o etkinlikler:

⇒ Öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırıcı danışmanlık ve rehberlik hizmetleri

 Milli ve manevi değerler eğitimi

⇒ Gezi, kamp, piknik ve izcilik faaliyetleri

 Sinema, seminer, söyleşi gibi etkinlikler

⇒ Kültür şenlikleri

 Öğrencilerin fotoğraf, video, sunum, tiyatro gibi becerilerinin gelişimi

⇒ Spor müsabakaları

 Geleneksel yarışmalar

⇒ Musiki dinletileri ve müzik çalışmaları

 Adab-ı muaşeret (terbiye ve görgü) kuralları öğretimi

⇒ Hz. Peygamber’in hayatı

 Hz. Peygamber’in ve önemli şahsiyetlerin hayatından kesitler

⇒ Hadis-i Şerif okumaları

 Ramazan ayına özel etkinlikler, kandil, teravih ve iftar buluşmaları

⇒ Hasta ve huzurevi ziyaretleri

 Cami bünyesinde zeka oyunları

⇒ Bayram için cami süslemeleri

 Değerler Kulübü oluşturularak öğrenci ve velilerin katıldığı etkinlikler

________________

BİR HAFTADIR YAYGARA KOPARIYORLAR

Seçimin ardından maskesini indiren laikçi yobaz zihniyet, her iyi şeye karşı olduğu gibi bir haftadır medya organlarından protokole karşı algı operasyonları düzenliyor. CHP ve medyası, protokolü karalayan haberlere imza atarak projeyi hedef alıyor.

CHP MEDYASI HEDEF ALDI

Son dönemde 'çikolata kutusuyla rüşvet' iddiasıyla gündeme gelen Cumhuriyet ile birlikte Sözcü, Birgün, Halk TV gibi muhalif medya organları, 'laikliğe aykırı' diyerek protokolü çarpıttı.

BİR AVUÇ SENDİKALI İLE SÖZDE PROTESTO

Evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri'nin öğretmen yakınlarını sendikadan ihraç eden, Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'a 'öldü' deyip 'şehit' diyemeyen Eğitim Sen, bu kez "Okula imam atandı" yalanıyla ortaya çıktı. 

Eğitim Sen'li bir avuç toplanan gruplar, protokolü sözde protesto etti.

SKANDAL AÇIKLAMALARLA İSLAM HEDEF ALINDI

Seçimlerden önce helalleşme söylemiyle muhafazakar ve dindarlardan oy kapmaya çalışan muhalif partilerden de protokole skandal açıklamalar geldi. Açıklamalarda İslam'a 'Orta Çağ karanlığı' ifadesi de kullanıldı.

CHP, DEVA Partisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim Sen gibi kuruluşlar, “Okullara imam ataması” argümanıyla ÇEDES Projesi’ne karalama kampanyası başlattı.

İşte o açıklamalardan bazıları:

• CHP izmir Milletvekili Deniz Yücel: Tarikatlar güdümünde ülkeyi yönetenler laik eğitim yuvalarımıza kadar sızmayı amaçlıyor. Yasalara aykırı olan bu uygulamanın amacının cumhuriyet değerleri ve laiklik ilkesini zayıflatmak olduğu açıktır. Adab-ı muaşeret (terbiye ve görgü) kurallarının öğretilmesi, ramazan etkinlikleri, teravih ve kandil buluşmaları, camide zekâ oyunu uygulamaları, hadisleri öğretmek, bayram için cami süslemek gibi etkinlikleri bünyesinde bulunduran bu proje ile eğitim sistemimizin ne ilgisi var?

• DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kâya Ösen: Eğitim kurumlarımızda gençlerimiz dini saiklerle değil, çağdaş bilim ve eğitim esaslarıyla yetiştirilmeli; her türlü eğitim programı bilim, akıl ve teknolojiyi ölçüt almalıdır.

• TİP İzmir Gençlik Sekreteri Baran Köseoğlu: Devletin din ve eğitim kurumları aracılığı ile toplumu dizayn etme çabasının devamlılığı olarak değerlendiriyoruz. İktidarın dindar ve kindar bir nesil yetiştirme hedefine karşı; laikliği, halkın kırmızı çizgilerini savunmaya devam edeceğiz!

• CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu: Çocuklarımız; cahillikle, gericilikle savaşımızda, karanlıkları aydınlığa çevirecek olan güneşimiz. Bu atamaların çağdaş ve modern bir eğitime koyacağı hiçbir katkı yok. Çocuklarımız kullanılarak eğitim dışı ve tehlikeli bir kadrolaşmanın önü açılmaya çalışılıyor.

• CHP Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Şenkal Uçar: Çocuklarımız en değerli varlığımız, Onları sonuçlarının ne olacağı belli olmayan bir uygulamaya ve eğitimsiz, ehil olmayan kadrolara asla teslim etmeyeceğiz.

• Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay: ÇEDES protokolü anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu ile çelişmektedir. Öğrencilerin ders sırasında sınıftan çıkarılması ya da almak zorunda oldukları bir ders yerine ders saatinde bu “eğitime” maruz kalmaları, anayasal güvence altındaki eğitim haklarının gaspları anlamını taşıyacaktır.

• Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD): Laiklik siyasal uygulamalarla saldırıya uğruyor. Çocukların psikolojik gelişimi risk altında. Bu ağır yanlıştan dönülmeli

• HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak: İmamların gençlerimize verecekleri hiçbir şey, hiçbir değer yoktur. Önce kendilerinin o manevi değerleri edinmeleri gerekir. İmamların, müezzinlerin görev alanı camilerdir. Halkın Kurtuluş Partisi olarak tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz

• Eğitim İş Bornova Temsilciliği Başkanı Dürdane Tekin: Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklarımızın pırıl pırıl zihinlerini Orta Çağ karanlığına sürüklemek için adeta seferberlik ilan etmiştir.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 156
  • sedat 10 ay önce Şikayet Et
    neden her üç okuldan birine imam atanıyor ki! her okula bir imam atanması lazım. hem de her namaz vaktinde namaz kılmak isteyen öğrencilere namazı kıldırması lazım. din bilgisi dersleri de islam eğitim ve öğretimi dersine dönüştürülmelidir.
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Her camiye, matematik, Türkçe ve felsefe hocası atansın. Azıcık ekonomi, okuma yazma ve mantık sahibi de olursunuz. Ehonomiyi dış güçler bozdu bize saldırıyolla demezsiniz.
    Cevapla
  • Gül 10 ay önce Şikayet Et
    Sizin çağdaş olacak dediğiniz kreşlerde çocuklara lut kavmi şapkınlıkları aşılanıyor ona ne diyeceksiniz hadi bakalım?
    Cevapla
  • Sezgine 10 ay önce Şikayet Et
    Deva'nin bu ülkede deva'mi olmayacak anlaşıldı. Bu tabela yakında iner.
    Cevapla
  • TÜRKİYE 10 ay önce Şikayet Et
    Hak ile batılın savaşı kıyamete kadar devam edecek ALLAH CC hakkı hak batılıda batıl bilmeyi nasip eylesin AMİN
    Cevapla
  • yolcu 10 ay önce Şikayet Et
    Öğrenci velileri susmuş hiç ilgisi olmayanlar zırlamaya başlamış lar size ne oluyor kimin adına çalışıyorsunuz gençlerimiz milli ve manevi değerlerimizi öğrenmelidir yoksa nesil yozlaşır anne ve babasına bile sahip çıkmaz devlete millete hayırlı evlat olamaz
    Cevapla
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Sizin cemaatlerden öğrendiğimiz, fetö tecrübesine de bakarsak, hoca efendi bulup, hoca efendilerin dibini öpmek. Sizin milli manevi kafanız başka yerde dursun hiç lazım değil. Az bi aklınız var onu da hangi hocaya teslim edeyim diye yer aruyorsunuz. Ben öğrenci velisiyim, alkol vergisiyle maaşı ödenen hocanın arkasında namaz kılmam. Peygamberlerimizn bile mesleği vardı, imamları maaşlı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye için 'kuduz' uyarısı yapan Almanya’dan 'köpek' ikiyüzlülüğü! Bakın ne yaptılar
Kantara sığmayan tosunun fiyatı da bir otomobil kadar: Tam 1,6 ton!