CHP destekli medyadan ikiyüzlülük: Camiye öyle, kiliseye böyle! İşte nefret haberleri

Fatih Camii'nde imamın hedef alındığı ölümcül saldırıyı ya görmezden gelen ya da tuhaf bir şekilde haberleştiren CHP destekli medya, aynı ay içerisinde kilisede gerçekleştirilen kanlı olayda bambaşka tavır aldı.

CHP destekli medyadan ikiyüzlülük: Camiye öyle, kiliseye böyle! İşte nefret haberleri
CHP destekli medyadan ikiyüzlülük: Camiye öyle, kiliseye böyle! İşte nefret haberleri
GİRİŞ 29.01.2024 19:39 GÜNCELLEME 29.01.2024 22:09
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne maskeli 2 kişi tarafından düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Emniyet ekipleri silahlı saldırıya ilişkin 30 ayrı adrese operasyon düzenlerken 47 kişiyi gözaltına aldı. Saldırıyı düzenleyen 2 kişi emniyet ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Saldırı, ABD ve İsrail’in kullanışlı aparatı DAEŞ terör örgütü tarafından üstlenildi.

Yaşanan gelişmeler sonrası CHP destekli medyanın bakış açısı ve ikiyüzlülüğü dikkatlerden kaçmadı.

CHP DESTEKLİ MEDYADAN İKİYÜZLÜLÜK

Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya yönelik saldırıyı ya görmezden gelen ya da tuhaf bir şekilde haberleştiren Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri, kilise saldırılarını manşetten ve birinci sayfadan yer verdi.

OLAY ÜZERİNDEN İKTİDARI HEDEF ALDILAR

Hemen hemen her gün İslam karşıtlığı üzerinden ötekileştirici haberlere imza atan Birgün gazetesi, saldırıyı manşetten verirken saldırının ‘ötekileştirici’ ve ‘nefret’ söylemlerinin sonucu olduğunu iddia etti. DEM Parti Eş Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan’ın açıklamalarına yer verilen haberde, “saldırının ayrıştırıcı, ötekileştirici ve nefret söylemlerinin bir sonucu olduğu” iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesi, manşet haberinin yanında “Ayin sırasında kanlı baskın” başlığıyla olayı haberleştirdi. Gazete, 3. sayfadan yayımladığı habere yarım sayfadan fazla yer verdi. Cumhuriyet, saldırıya lanet yağdığını ifade etti. 

Çikolata kutusuyla algı operasyonu yapan Cumhuriyet, gerçekleri parayla bile yayınlamadıÇikolata kutusuyla algı operasyonu yapan Cumhuriyet, gerçekleri parayla bile yayınlamadı

Çikolata kutusundaki paralar Cumhuriyet’in haber dilini böyle değiştirmiş! İşte o haberlerÇikolata kutusundaki paralar Cumhuriyet’in haber dilini böyle değiştirmiş! İşte o haberler

Cumhuriyet gazetesindeki 'paralı haber' skandalı büyüyor: Önce inkar, sonra itiraf!Cumhuriyet gazetesindeki 'paralı haber' skandalı büyüyor: Önce inkar, sonra itiraf!

İMAMA SALDIRIYA BAKIN NASIL TAVIR TAKINDILAR

8 Ocak’ta Fatih Camii İmamı Galip Usta ve bir öğrencisi, Ömer Salgın isimli saldırgan tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Bıçak darbeleriyle ölümcül yerlerinden yaralanan Galip Usta, hastaneye kaldırılırken saldırgan kısa sürede yakalandı.

CHP destekli medya Fatih Camii İmamı Galip Usta’ya yönelik ölümcül saldırıyı ya görmezden geldi ya da tuhaf bir şekilde haberleştirdi.

Birgün gazetesi saldırıyı birinci sayfasından hiç görmezken Cumhuriyet gazetesi ise birinci sayfasından küçük bir alanda gördü. Ancak Cumhuriyet, Fatih Camii için ilginç ifadeler kullandı. Haberde, "İstanbul'da İsmailağa Cemaati'nin etkili olduğu bilinen Fatih Camisi bu kez saldırıyla gündeme geldi" ifadeleri kullanıldı. 

İKİYÜZLÜ MEDYANIN NEFRET HABERLERİ

'Nefret' ve 'ötekileştirme' politikaları olduğunu iddia eden ve bundan şikayetçi olan Birgün ve Cumhuriyet gazeteleri, Müslümanlara yönelik nefret haberlerine her gün yenisini ekliyor. Nefret haberlerini birinci sayfadan görmeyi adet haline getiren malum medya, '28 Şubat' havası estirmeye çalışıyor.

İşte Cumhuriyet ve Birgün'ün bu ay içerisinde 1. sayfadan yayımladığı ötekileştirici ve nefret haberlerinden bazıları: 

Cumhuriyet gazetesi - 26 Ocak 2024

Cumhuriyet gazetesi - 22 Ocak 2024

Cumhuriyet gazetesi - 8 Ocak 2024

Cumhuriyet gazetesi 4 Ocak 2024

Cumhuriyet gazetesi - 3 Ocak 2024

Cumhuriyet Gazetesi - 2 Ocak 2024

Birgün gazetesi - 28 Ocak 2024

Birgün gazetesi - 27 Ocak 2024

Birgün gazetesi - 26 Ocak 2024

Birgün gazetesi - 22 Ocak 2024

Birgün gazetesi - 14 Ocak 2024

Birgün gazetesi - 8 Ocak 2024

Birgün gazetesi - 3 Ocak 2024

Seçim bitti, takiye sonlandı, İslam karşıtlığı hortladı! CHP medyasının dört bir yanı kinSeçim bitti, takiye sonlandı, İslam karşıtlığı hortladı! CHP medyasının dört bir yanı kin

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 112
  • Yorumcu 2 ay önce Şikayet Et
    Birgűn cumhuruyet gazeteleri belli ačıkca kime hizmet ettikleri zaten onların gazetesi imamlara camilere tarikatlara saldırmaktan bașka devleti kötűlemekten bașka ne yapıyorlar. Namaz kılan kuran okuyaana gerici diyen zavallılar hırıstiyanlarmı ilerici ataistlermi siz hangisisiniz onların bile sizden daha șerefi var. Dini belli sizun ne oldunuz. Belli deyil
    Cevapla
  • önce vatan 2 ay önce Şikayet Et
    ne kadar vatan haini varmış ya bunlar ne türk nede bayrak vatan sevgisi olmayan kişiliksiz insanlar bunlar
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Sanki İsrail medyası gibiler.En az batılılar kadar islama düşmanlar.İsraili hiç eleştirmezler.Çünkü dinsizliğin adını laiklik koymuşlar.Ortak paydaları islam düşmanlığı.
    Cevapla
  • gül bülbül 2 ay önce Şikayet Et
    yazdığınız herşey islam ALLAH düşmanlığı
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    gazzenin gündemini değiştirmek için saldırı yapiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım