‘Laiklik istismarcıları’nın ‘gerici’ furyası: CHP medyasında ‘28 Şubat’ rüzgarı!

Son günlerde 28 Şubat furyası estirmeye başlayan CHP medyası, Müslüman Türk çocuklarının kendi dinlerini öğrenmesini hazmedemiyor. Koltuk değişimine rağmen daha da geriye giden CHP medyası, değerlerini öğrenen çocukları gördükçe geriliyor.

GİRİŞ 24.01.2024 20:42 GÜNCELLEME 25.01.2024 10:24
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

CHP’de 'değişim' sloganlarıyla genel başkanlık koltuğundaki isim değişirken 'laiklik istismarcılığı' yapan muhalif medya, koltuk değişimiyle daha da geriye gitti ve ‘28 Şubat’ rüzgarı estirmeye başladı. 

Son dönemde 'laiklik istismarcılığı'yla İslam karşıtı haberlere hız veren CHP medyası, Müslüman Türk çocuklarının dinini öğrenmesi karşısında gerildikçe geriliyor ve buna karşılık yeni ataklarda bulunuyor. İslam alerjisi olan medya, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) programını hedef alırken kültürel ve dini değerlerin öğretimini hedef alıyor.

Laikliği ‘İslam karşıtlığı’ olarak yorumlayan Sözcü, Cumhuriyet gibi medya organları, çocukların İslam’ı öğrenmesine karşı çıkarken laikliğin ‘tehlikede olduğu’ mavalını okuyor.

İşte CHP medyasının son günlerde yayınladığı ‘28 Şubat’ havasındaki haberlerinden bazıları…

SÖZCÜ, GÖNÜLLÜ EĞİTİMİ HEDEF ALDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik başlatılan “Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor” programı Sözcü gazetesini rahatsız etti. “Eğitimde diz boyu sorun varken çocuklar okula aç giderken… Nereden çıktı bu!” manşetine imza atan Sözcü, camilerde ve Diyanet gençlik merkezlerinde ilkokul 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileriyle yapılacak hafta sonu etkinliğini hedef aldı.

Proje bilgilendirmesinde yer alan “Toplumları derinden sarsan çok sayıda sorunun yaşandığı günümüz dünyasında; değerleriyle büyümüş, erdemlerini kuşanmış ve böylece geleceğe emin adımlarla yürüyen fertler yetiştirmek elzemdir. Bu sebeple ilkokul 3. ve 4. Sınıflarda eğitim gören çocuklara yönelik, okullarda aldıkları akademik eğitimi de destekleyerek değerler eğitimi verilecektir” cümlelerine dikkat çeken Sözcü, haberde şu ifadeleri kullandı:

“10 Şubat’ta başlayacak proje ilk etapta, 10 pilot ilde uygulanacak. Projenin amaçları ve hedefleri; Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ, İstanbul’un Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer ile Ankara’nın Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde test edilecek.

Projede; lise ve üniversite öğrencisi olacak Diyanet Gençlik Gönüllüleri, ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine rol model olacak, onlara rehberlik edecek. Kız öğrenci gruplarına kız, erkek öğrenci grupların erkek Diyanet Gençlik Gönüllüsü eşlik edecek.

İlkokul öğrencilerinin okullarında verilen ev ödevlerine; manevi danışmanlar ve din görevlileri tarafından yardım edilecek. Etkinlikler, ‘öğle namazı buluşması’ ile sona erecek. Proje kapsamında çocuklarla cami bahçesinde günübirlik kamp programı da  düzenlenecek.

Proje doğrultusunda hazırlanan ‘Faaliyet Rehberi’ne göre; etkinlikler 10 Şubat ile 10 Haziran arasındaki tüm haftasonlarında yapılacak.”

KÜÇÜK KIZ ÇOCUĞUNU DA ALET ETTİLER

  • Öte yandan Diyanet'e saldıran Sözcü gazetesi, hayat pahalılığından yakınan 12 yaşındaki küçük kız çocuğunun sözlerini de alet etmeyi unutmadı. Adeta 'elma ile armudu birbirine karıştıran' Sözcü,  "Diyanet... Bir de bu çocuğu dinle!" başlığı altında Türkiye Diyanet Vakfı ile ülkenin dört bir köşesine yardım eli uzatan Diyanet'i küçük kız çocuğunun üzerinden hedef alması dikkat çekti. 
 


CUMHURİYET, UMRE ÖDÜLLÜ SİYER-İ NEBİ YARIŞMASINI HEDEF ALDI

Uluslararası e-ticaret devi bir şirketten çikolata kutusu içerisinde para alarak e-ticaret kanununa yönelik algı haberlerine imza atan Cumhuriyet gazetesi, hemen hemen her gün manşet haberinin altında kalan alanı İslam karşıtlığı haberlerine ayırıyor.

İslam'a karşı alerjisi bulunan Cumhuriyet gazetesi, geçtiğimiz pazartesi birinci sayfadan umre ödüllü yarışmayı hedef aldı.

Haber girişinde manipülatif ifadelerle “Eğitime sokulan dini cemaatler öğrencilere ‘kitap zorunluluğu’ getirmeye başladı.” diye yazan Cumhuriyet, gönüllülük esasına dayanan ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi yarışması üzerinden algı operasyonu yaptı. 12 Ocak’ta duyurulan yarışma için katılımcılara, Osman Nuri Topbaş Hocaefendi tarafından yazılan “Hazret-i Muhammed Mustafa” isimli Siyer-i Nebi kitabından soru sorulacak olması ve yarışma birincisi için umre ödülü konulması Cumhuriyet'i rahatsız etti.

MALUM MEDYAYI GEREN ETKİNLİKLER

ÇEDES programı kapsamında gönüllü öğrenciler, şehitlik ziyaretlerinden cami tanıtımlarına temizlikten adab-ı muaşeret eğitimlerine, kardeş okullara yardımlardan ibadetlere kadar her türlü faaliyetlere katılarak değerlerini öğreniyor.

İşte o etkinliklerden bazıları...

_______________

İSTİSMAR EDİLEN LAİKLİĞİN AMACI NEDİR?

Laiklik, herhangi bir dini referans almadan devletin dini kurallara karışmaması ve inanç hürriyetini sağlaması anlamına geliyor. Ancak bazı kesimlerce laiklik inanç ve ibadet hürriyetini kısıtlamak için baskı aracı olarak kullanılıyor.

Laikliği istismar eden malum gruplar, kendi yaşam tarzını dayatırken diğer inanç gruplarının özgürlüğünü kısıtlamaya çalışıyor. Ancak gerçek manadaki laik sistemde, kimsenin kimseyi baskı ve yönlendirmeye hakkı bulunmuyor. Bununla birlikte devletin vatandaşlarına inancını öğrenmesi ve yaşaması için alan açması gerekiyor.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 94
  • Qtahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Bırakın KUDURSUNLAR. Ateş olsalar cürumleri kadar yeri yakararlar. Artık ülkem insanları manevi degerlerin, dini değerlerin önemini unutmuşlardı ama bir daha MÜŞRİK TAYFASI U NUT TU RA MA YA CAK!
    Cevapla
  • İsmail 3 ay önce Şikayet Et
    ''..Ancak bazı kesimlerce laiklik inanç ve ibadet hürriyetini kısıtlamak için baskı aracı olarak kullanılıyor.'' İyi hoş da bun da LAİK' liğin suçu ne onu anlamakta zorlanıyoruz... Bu nu kötüye kullanıp baskıya dönüştürenleri cezalandırırsınız olur biter. Şimdi İnanç konusunda sizin gibi inanmayanlara sizlerin yaptığınızın bundan farkı ne....
    Cevapla
  • {°^°} 3 ay önce Şikayet Et
    Biz bizden olmayanlara ne yapmışız? Eğer bizden olmayanların dinine, diline müdahale etmiş olsaydık Osmanlı coğrafyasında bugün müslüman olmayan kimse kalmazdı ve herkes Türkçe konuşurdu. Bizim onlardan farkımız işte budur!
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 3 ay önce Şikayet Et
    O kuşak bu kuşak şu kuşak Z kuşağı lgbt gençliği diyerek çoluk çocuğu kandırıp aileleri böldünüz laik aydın elit ezik zihniyet sizlerin çoluk çocuğunuzu niye bunların içlerinde görmüyoruz CHP,dem veÖbür sevicileri altılı masa mudavinleriii
    Cevapla
  • TC.Kılınç 3 ay önce Şikayet Et
    CHP hangi dinden? İftahar edin bu geçlerle. Kudurmanıza hiç gerek yok.Allah nurunu tamamlıyacak.Çocuklarınızın kurtulmasını istiyorsanız ,sizlerde gönderin..
    Cevapla
  • ??? 3 ay önce Şikayet Et
    Alman vakıflarının kitaplarımı okutulsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı