Külliye'de dua edilmesinden rahatsız oldular: Laikliğe hançer!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreninde dua edilmesi CHP medyasında rahatsızlığa sebep oldu. Cumhuriyet gazetesi, duayı “laikliğe hançer” olarak eleştirdi.

GİRİŞ 07.06.2023 17:27 GÜNCELLEME 07.06.2023 22:13
Bu Habere 275 Yorum Yapılmış

Türkiye’deki her dini gelişmeyi “laiklik” argümanıyla boğmaya çalışan CHP medyası yine aynı hamam aynı tas... Genel başkan değişikliği kavgalarına tutuşulan parti ve medyasında bu gündemde dahi İslam’a çatma fırsatı oluşturuldu. CHP destekçisi Cumhuriyet gazetesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dua edilmesini hazmedemedi.

  • Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni düzenlenmişti. 3 Haziran’daki merasimde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua okumuştu.


Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, Başkan Erdoğan’ın göreve başlama merasiminde gayrimüslim katılımcıların dahi el açarak “amin” dediği duayı eleştirdi. Kalkandelen, dua edilmesine tepki göstermeyen CHP yönetimine de çattı.

"Komünist" kimliğiyle tanınan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dahi duaya saygı göstermişti.

LAİKLİĞE HANÇERMİŞ

Kalkandelen, bugünkü Cumhuriyet gazetesinde yer alan “Eski hamam eski tas” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet işleri başkanının dualarıyla göreve başlama töreni düzenlerken laikliğe bir hançer daha saplandı. Dünyanın gözleri önünde İsmailağa ve Nurcuların önde gelen isimleri, Erdoğan’ın davetlisi olarak törende yer aldı.

CHP yönetimi tepki gösterdi mi? “Tarikatlar ve cemaatler, 1925’te çıkarılan 677 sayılı Devrim Kanunu ile kapatıldı; bu yapılan yasayı ihlaldir, anayasaya aykırıdır” dedi mi? Demedi! Kendi milletvekilleri TV’lerde “677 sayılı kanun kadük oldu” dediğinde de susmuştu; susmaya devam ediyor!

 

İşte Cumhuriyet gazetesinde hazımsızlığa yol açan o dua:

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 275
  • Hasan 10 ay önce Şikayet Et
    Ey cumhurbaşkanımıza destek verelim deyince Armudun sapı üzümün çöpü diyen müslümanlar şimdi anlamışsınızdır belki niçin reise destek olmamız gerektiğini.
    Cevapla
  • Sütçü İmam 10 ay önce Şikayet Et
    Papazı görüp Din iman Allah diyenler çarpılın ulan , böyle Müslümanlık olmaz , sizin dininiz Yezid'in dini , sizlerin papaz duasına ihtiyacınız var ,vaftiz olun
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Eğer CHP (CEHENNEME HAZIRLIK PARTİSİ) Bu işe kızıyorsa demekki doğru yoldayız
    Cevapla
  • Ziyaretçi 10 ay önce Şikayet Et
    Telefondan dua okuyan bir başkan.. tablo efsane..
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bütün hayalleri suya düştü. Çok kederdiler. Kova gibi kadehlerle şampanya içilen CB törenlerinden , tüm dünyanın hayret ve ibretle izlediği “imparatorluk varisi” törenlere ….. başaramadınız !!! Alışacaksınız…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım