CHP yandaşı yazar o sözlere çıldırdı! Davutoğlu’nu ‘Cumhuriyet düşmanı’ ilan etti

Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen Davutoğlu'nun danışmanının başörtüsüne özgürlük getirecek anayasa değişikliği teklifi için CHP'ye 'evet' çağrısında bulunmasına çıldırdı.

GİRİŞ 30.12.2022 11:29 GÜNCELLEME 30.12.2022 12:29
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Bilgehan Uçak, geçtiğimiz günlerde bir canlı yayın programına katılmış ve AK Parti’nin başörtüsü ile aile kurumu için getireceği anayasa değişikliği teklifine ‘evet’ denilmesi gerektiğini söylemişti.

Bilgehan Uçak, “Kemal Bey’in adaylığının olmazsa olmaz bir koşulu var. O da başörtüsüne özgürlük diye duyurulacak referanduma CHP’nin ‘evet’ demesini sağlamak. Eğer bu referanduma CHP ‘hayır’ derse o zaman çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Bu referanduma giderse, yani 400’ün altında kalırsa, bunu iki ay önce getirir referandum yüzde 80 ile geçer, bu rüzgâr Erdoğan’ı acayip bir yere götürür veya aynı gün sandık gelir, başörtüsüne özgürlük diye mührü basan, döner gider Erdoğan’a da basar. CHP’nin bu referanduma ‘evet’ demesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu bunu başarırsa oyun kurucu hale gelir.” ifadelerinde bulunmuştu.

CUMHURİYET YAZARI BU SÖZLERE ÇILDIRDI

CHP yandaşı Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen ise bu sözlere çıldırdı ve “Cumhurbaşkanı adaylığı için türban şantajı” başlıklı bir yazı yazdı.

Anayasa değişikliği teklifinin şantaj olduğunu yazan Kalkandelen, Altılı Masa'nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na veryansın etti. Kalkandelen, AK Parti'nin anayasa değişikliği teklifinin 400 oyla da geçse referanduma gideceğini öne sürdü. Cumhuriyet yazarı, İslam'a 'ayrımcılık' tanınamayacağını vurgulayarak Müslümanların inanç özgürlüğüne de karşı çıktı. 

DAVUTOĞLU’NU HEDEF ALDI: ORTAK NOKTASI CUMHURİYET DEVRİMİ'NE DÜŞMANLIK

Sosyal medyada rastladığı video ile Gelecek Partili Bilgehan Uçak’ın sözlerinden haberdar olduğunu belirten Kalkandelen, Davutoğlu’nu da hedef aldı.

Davutoğlu’nu “Cumhuriyet’e düşman” ilan eden Kalkandelen, “AKP’nin türban teklifine “hayır” demenin Allah’ın emrini reddetmek olacağını söyleyen Davutoğlu’na danışman olmuş. Şaşırmadım tabii. Ne de olsa siyasal İslamcı AKP ile “liberallerin” ortak bir geçmişi var. Ne de olsa bugünlere o işbirliği yüzünden geldik. Ne de olsa bu grupların ortak noktası, Cumhuriyet Devrimi’ne düşmanlık.” diye yazdı.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİNE KARŞI ÇIKTI!

'Başörtüsü özgürlüğü'nü Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirmesine rağmen ‘şantaj’ yapıldığını iddia eden Kalkandelen, şu hezeyanlarda bulundu:

“Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda Davutoğlu da söz konusu danışmanı ile aynı görüşü paylaşıyor mu bilmiyorum ama böyle bir şantaj kabul edilemez. Danışman, sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek kendini savunmuş ama duyduklarım gayet açık. Her şeyden önce AKP’nin türbanla ilgili anayasa teklifi anayasaya aykırı.”

“MUHALEFET TUZAĞA DÜŞMEMELİ”

AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifini 400 oyla Meclis’ten geçse bile referanduma götürebileceğini iddia eden Cumhuriyet yazarı, muhalefet milletvekillerinin ‘evet’ demesi halinde tuzağa düşeceğini öne sürdü. Kalkandelen, “AKP yetkilileri, anayasa değişikliği teklifi 400 oyla geçerse referanduma gitmeyeceklerini söylüyorlar ancak bundan asla emin olunamaz. Bu tuzağa hiçbir muhalefet milletvekili düşmemeli.” diye yazdı.

“İSLAM’A AYRIMCILIK TANINAMAZ” DAYATMASI

İslam’ın adını kullanamadan “Tek inanca ayrımcılık tanınamaz” ifadesini kullanan, “Temel hak ve özgürlükler ile laiklik, referandum konusu yapılamaz” sözleriyle de laf cambazlığı yaparak dini özgürlüklere karşı çıkan Kalkandelen, yazısında şu dayatmada bulundu:

“Türkiye’nin bir hukuk devleti olması isteniyorsa anayasaya açıkça aykırı, laikliğe ve kadın haklarına büyük bir darbe indirecek bir değişikliğe şantajla evet denilemez. Temel hak ve özgürlükler ile laiklik, referandum konusu yapılamaz. Tek bir inanca ayrıcalık tanınamaz. Devlet, kamu hizmetleri açısından cinsiyetler arasında ayrım yapamaz. Medeni Kanun’a aykırı düzenlemelere evet denilemez!”

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 31
  • Atam Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep derim bu ülkede din düşmanlığı yoktur, İslam düşmanlığı vardır.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Baş örtüsü, gericilik çağdaşcılık inkılapa karşı ılık ülkeye düşmanlık sizin zihniyetiniz bu kafanız ayrımcılıktan başka birşeye çalışmaz.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Tipki avrupada ki, dinsizlerin savunduklari bahane. Seytana bile pabucu ters giydirir bu inanc dusmanlari, heleki Islama asla ve asla tahammulleri yoktur. Simdi 99% musluman olan ulkede, bunlari destek saglayanlarin imanindan suphe duymamak tam bir malliktir.
    Cevapla
  • trh 1 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk başörtüsünü yasaklamadı eşinin de başı örtülü idi zorla açtırmadı.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme hazırlayan partiye oy verenler tövbe etsinler kıldıkları namaz bile kurtaramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paket netleşti! Boşanmada bekleme süresi değişiyor! Sosyal medyadan hakarete yeni ceza
Bakan Şimşek'ten özel bankalara çağrı: Siz de katılın