Askerin hacca gitmesinden de rahatsızlar! Cumhuriyet'ten skandal manşet

Milli Savunma Bakanlığı'na ayrılan hac kontenjanı üzerinden laik atak geçiren Cumhuriyet gazetesi, bugünkü manşetinde yine İslam karşıtlığını dışa vurdu.

GİRİŞ 08.06.2023 14:05 GÜNCELLEME 08.06.2023 14:32
Bu Habere 336 Yorum Yapılmış

Geçmişinde, keçisi çalınan imamı “İmam keçi çaldı” diye haberleştiren, 28 Şubat sürecinde iktidara ve mütedeyyin kesime kurşun gibi manşetler atarak darbenin zeminini oluşturan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) hakaret edilen Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlayan Cumhuriyet gazetesi, 2023 seçimlerinin sona ermesiyle birlikte yine İslam karşıtlığına başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na Hac kontenjanı ayrılması Cumhuriyet gazetesinde “laik atak” oluşturdu. Bakanlığın ilgili kontenjan hakkında kuvvet komutanlıklarına yönelik bilgilendirme yazısını sürmanşetten “Hacı paşa dönemi” diye haberleştiren Cumhuriyet, askeri personelin zorla hacca götürüldüğü algısını oluşturmaya kalktı.

ÇİRKİN SÖZLER

Cumhuriyet gazetesinin haberinde, “Bakanlık, 28 Mayıs’ta komutanlıklara ‘hac’ konulu yazı gönderdi. Yazıda hac için bakanlığa ‘kontenjan’ ayrıldığı, gitmek isteyenlerin isimlerini ‘yazdırması’ istendi. Emekli komutanlar, ‘Bu uygulama doğal değil. İsteyen bireysel olarak hacca gider değerlendirmesini yaptı.” denildi. Emekli general Ahmet Yavuz’un görüşüne yer verilen haberde, Uğur Mumcu’nun öne sürdüğü Suudi Arabistan merkezli Rabıta örgütüne atıf yapılarak, “Rabıta’nın yaptığını farklı tarzda yapıyorlar.” ifadeleri kullanıldı.

  • 28 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasını kapsayan başvuru süreci, İslam’ın farzları arasında yer alan Hac ibadetini gerçekleştirme fırsatını yakalayabilecek askeri personele yönelik tamamen tercihe dayalı bir fırsat oluşturmuştu.


Haberde, olmayan bir örgüt üzerinden hem Milli Savunma Bakanlığına hem de hacca gitmek isteyen askeri personele ağır itham yöneltilmesi skandal olarak değerlendirildi.

  • Hac ibadeti, İslam’ın 5 şartı arasında yer alıyor. İmkanı olan her Müslüman’ın ömründe en az bir defa hacca gitmesi İslam’ın emri olarak bütün müminleri ilgilendiriyor.

 

Külliye'de dua edilmesinden rahatsız oldular: Laikliğe hançer!Külliye'de dua edilmesinden rahatsız oldular: Laikliğe hançer!

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 336
  • coşkun 8 ay önce Şikayet Et
    adamların inancı belli müslüman ülkesinde salyangoz satıyorlar peki suç kimin kim bunlara dur diyecek
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 9 ay önce Şikayet Et
    Önce Meryem Ana daha sonra Vatikan ziyareti ve de ''ağlama duvarı'' ziyareti söz konusu olsaydı ne derlerdi ?
    Cevapla
  • misafir35 9 ay önce Şikayet Et
    türk görünümlü yahudi gazetesinden başka ne beklenir ki müslüman olsalar gurur duyarlardı inancının gereğini yapıyorlar defolup gitsinler ait olduğu ülkesi olan israilden yayın yapsınlar
    Cevapla
  • ali 9 ay önce Şikayet Et
    ağlama duvarına mı gitseydi. reziller
    Cevapla
  • Aras 9 ay önce Şikayet Et
    Daha bu tür başlıklardan çok attıracağız alışın ve hazmedin hazımsız islam düşmanı zavallılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı