Yaz Kur'an kursu heyecanı başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da başladı.

Yaz Kur'an kursu heyecanı başladı!
Yaz Kur'an kursu heyecanı başladı!
GİRİŞ 03.07.2023 17:40 GÜNCELLEME 03.07.2023 17:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kilis Müftü Vekili Cengiz Çolak, kursun başlaması dolayısıyla merkez Hacı Mustafa Cümbüş Camisi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Çolak, yaz Kur'an kurslarının başladığını hatırlatarak, "Okulda eğitimini tamamlayan yavrularımız inşallah manevi eğitimlerini de yaz kurslarında tamamladıkları takdirde memleketimiz için milletimiz ve aileleri için hayırlı nesiller olacaklar." dedi.

Kursların önemine dikkati çeken Çolak, insanların, hayatları boyunca yapacakları ibadetlerin temelinin çocuk yaşlarda Kur'an kurslarında atıldığını, Kur'an-ı Kerim, dua ve sureler başta olmak üzere birçok bilginin erken yaşlarda daha kolay öğrenildiğini ifade etti.

Mersin'de CHP'li ve HDP'liler Kur'an kursu yapımına engel oldu!Mersin'de CHP'li ve HDP'liler Kur'an kursu yapımına engel oldu!

Din görevlilerine eğitim öğretim döneminde kolaylıklar dileyen Çolak, yaz Kur'an kursuna katılan öğrencilere de başarılar diledi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da ise 586 kurs ve 2 bin 136 camide öğrencilere Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra dini bilgiler eğitimi de verilecek.

Yaz Kuran kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve talepleri dikkate alınarak sabah ve öğleden sonra kurs açabilecek.

10 Temmuz'a kadar kayıtları devam eden kurslar 11 Ağustos'a kadara devam edecek.

ADIYAMAN

Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ise kursların başlaması dolayısıyla Mehmet Kırçalı Camisi'nde çocuklarla bir araya geldi.

Müftü Haliloğlu, burada, yaz Kur'an kurslarıyla, vatanına, milletine hizmet verecek gençleri geleceğe hazırladıklarını ifade etti.

Programa din görevlileri ve veliler katıldı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Serdar öğretmen 9 ay önce Şikayet Et
    Liselerde her dönem verilen onur belgesi ismini MEB değiştirsin. Talebeler bu belgedeki onur kelimesini LGBT ile eşdeğer buluyorlar. İsmi değişmeli.
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 9 ay önce Şikayet Et
    Allah zihin açıklığı versin size
    Cevapla
  • Ali Çelik 9 ay önce Şikayet Et
    Devlet YETKİLİLERİNE sesleniyorum birileri ev ev dolaşıyor falan cemaatteniz filan cemaatteniz okullar tatil olunca çocuklarınızı bize getirin sakın diyanetin kurslarına ve camilere göndermeyin oralar kapansın deyip insanların beynini yıkamaya çalışıyorlar amaçları ne.... LÜTFEN DEVLET ACİL BU İŞE BİR EL ATSIN bunlara çalışan Amerika ajanları cirit atarken bizdeki mit ne iş yapar....
    Cevapla
  • İsmilazımdeğil 9 ay önce Şikayet Et
    Demek ki millet fetöden ders çıkarmış değil hala birileri merdiven altında din satıyor çolukçocuğu militan olarak yetiştiriyor hala bazıları gidip bunlara sap oluyur çok vahim bir durum... Koyun sürüsü sanki devlet acil önlem almalı bunlar dinamit döşüyor devlete....
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Maaşallah Allah zihin açıklığı versin inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı