Yine siyasete ayar vermeye kalktılar! TÜSİAD'dan İstanbul Sözleşmesi talebi

Ekonomik meseleleri bir kenara bırakan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, hükümetten İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesini istedi.

GİRİŞ 16.06.2023 12:40 GÜNCELLEME 16.06.2023 15:55
Bu Habere 551 Yorum Yapılmış

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi bugün  gerçekleştirildi. Geçmiş dönemde sık sık siyasal içerikli konularla gündeme gelen TÜSİAD yine benzer bir davranış gerçekleştirdi. Ekonomik meseleleri bir kenara bırakan TÜSİAD bu kez de İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesi çağrısında bulundu.

TÜSİAD'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇIKIŞI

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu'nda konuşma yapan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ekonomik meseleleri bir kenara bırakarak hükümetten İstanbul Sözleşmesi'ne geri dönülmesini talep etti. TÜSİAD olarak toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Turan, "İkinci yüzyılımıza girerken toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama konusunu konu dışı bırakacak çalışmalarımız olmalı. Kadın erkek eşitsizliği ortadan kalkmalı. Türkiye’nin ikinci yüzyılının ilk parlamentosundan taleplerimizden bir tanesi de İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 551
  • Kaya 10 ay önce Şikayet Et
    Zavallılar,İstanbul sözleşmesinin ne olduğunu bilmiyorlar,yazık,yazık,yazık.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    % 47 nin oy verdiği destekçileri bunlar.
    Cevapla
  • Herif 10 ay önce Şikayet Et
    Bu TÜSİAD denilen yabancı güçlerin şirketi Türk demiyorum onlari yabancılar yönetiyor bunlar Ecevit filin zamanında devaledyo olmadan.2 gün önce ekonomi çok güzel şahane dediler birgecede herşey fırladi bunlar hepten yalanci bunların Türklükle ilgisi yok
    Cevapla
  • Z.eefin 10 ay önce Şikayet Et
    Hala anlamadınız ya burası artık sizin sözünüzün geçtiği yön verdiğiniz ülke değil anlayın artık. Ya kabul edin işinize bakın tocaretinuzle uğraşın yada terk edin bu ülkeyi artık.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Ne kadar hain dolu ülke yararına bir adım atan yokmu bu ülkede elin gavuru bile sağ sol ne ise hepsi aynı merkeze çalışıyor bizde de tam tersi elin gavurunu çanak tutuyoruz, bir bitmediniz gitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!