Valilikten Hızır Dergahı açıklaması

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bulunan Hızır Dergahı ile ilgili bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberle ilgili Tunceli Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Valilikten Hızır Dergahı açıklaması
Valilikten Hızır Dergahı açıklaması
GİRİŞ 16.06.2023 21:19 GÜNCELLEME 19.06.2023 11:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Tunceli Pülümür ilçemizde bulunan Hızır Dergahı binası üzerinde yazılı 'Dergehe Xızır' yazısının ilçede görevli olan güvenlik güçleri tarafından silindiği başlıklı asılsız haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur. Valiliğimizce iddiaların öğrenilmesini müteakip yapılan araştırmada; Hızır Dergahı Dernek Başkanıyla yapılan görüşmede, dernek binası üzerinde bulunan 'DERGEHE XIZIR' yazısının yanlış yazıldığı yönünde vatandaşlardan kendilerine yönelik tepkilerin olduğunu, bu sebeple 2021 yılının yaz ayları içerisinde söz konusu yazıyı Dernek Yönetimi olarak 'DERGE HIZIR' olarak değiştirdiklerini ifade etmiştir. Kamuoyunu yanıltmak, sosyal medya ve basın üzerinden kamuoyu oluşturmak üzere yapılan bu asılsız haberlere itibar edilmemesi hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vatan 10 ay önce Şikayet Et
    Hani tekke dergah zaviyeler kanu la kemalizim kapamıştı
    Cevapla
  • Mehmet 10 ay önce Şikayet Et
    Evet kapattı Bazı yerler hariç Mevlana Hz türbesi..vb yerler geri kalan da ise kıyım yapildi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak