İBB'nin yol çalışmasında tarihi çeşme zarar gördü

Sarıyer'de Sultan Abdülhamid döneminde yapılan tarihi Emirgan Çeşmesi, İBB'nin yol yenileme çalışmasında hasar gördü. Vatandaşlar, çeşmedeki zararı görünce gözlerine inanamadı.

GİRİŞ 19.06.2023 11:03 GÜNCELLEME 19.06.2023 11:03
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Sultan Abdülhamid döneminde yaptırılan Tarihi Emirgan Çeşmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yol yenileme çalışmaları sırasında hasar gördü. Çeşmenin geldiği hali görenler adeta gözlerine inanamadı.



Sarıyer Emirgan’da bulunan ve Sultan Abdülhamid tarafından 18. yüzyılda yaptırılan Tarihi Emirgan Çeşmesi, İBB tarafından yapılan yol yenileme çalışmaları sırasında hasar gördü.

Çalışmalar sırasında tarihi çeşmenin birçok noktasında kırıklar ve çatlaklar meydana geldi. Sarıyer’in en önemli sembollerinden birisi olan çeşmenin, çalışmalar sırasında geldiği hali görenler adeta gözlerine inanamadı.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Hiç vakit kaybetmeden Kültür ve Turizm Bakanlığımız hemen devreye girsin.
    Cevapla
  • izmirli 10 ay önce Şikayet Et
    dertleri yıkmak ,tarumar etmek.. 2024 gidecek olduğunu anladı. darısı izmir in başına. yıllardır kurtulamadık chp zihniyetinden. sizlere de söyledik. yapmayın etmeyin.sonunuz izmir gibi olmasın...
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Onlar bilinçli yapılmıştır. O işi yapanlar çalışma yapılırken tarihi çeşmenin zarar görüp görmeyeceğini bilir. Belkide onun yerine çekirdek çıtlatan eşek heykeli koyacaklardır. Herşey beklenir.
    Cevapla
  • Gurbet 10 ay önce Şikayet Et
    Bunlar tarihimizi yok etmek isteyen İstanbul Belediyesi Başkanı Emir vermezse bunları yapamazlar. Bunlar kasten yapılıyor düşmanın heykelini İstanbul'a dikenlerden ne beklersiniz
    Cevapla
  • Ferit 10 ay önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok siz komple yıkıp restorasyon yaparsıniz.ondan sonra tarihi deyip millete yutturursunuz.tarih dediğin. Tarih kokandir.örnek efes harabeleri.korkuyorum orayida restore edersiniz siz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!