İmamoğlu dönemindeki Haliç'te endişe veren manzara: Çöp suyu döküldüğünü tespit ettik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde pislik ve lağımdan kurtarılan İstanbul Haliç, CHP'li Ekrem İmamoğlu döneminde yeniden çamura döndü.

GİRİŞ 19.06.2023 23:44 GÜNCELLEME 19.06.2023 23:44
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

İstanbul’un önemli noktalarından biri olan "Altın Boynuz" olarak da bilinen Haliç’te suyun renginin yer yer kahverengiye dönüştüğü gözlendi.

Ağırlıklı olarak ada ve çevresinde yoğunlaşan renk değişikliğiyle beraber kötü koku da yayılmaya başladı. Haliç çevresinde oturmaya veya yürüyüşe gelen vatandaşlar, kötü kokan sudan rahatsız olduklarını belirterek Haliç'in temizlenmesini istedi. Kıyıda da çöplerle kaplanan Haliç, havadan görüntülendi.

'ESKİDEN KOKU YOKTU 4 VE 5 AYDIR ÇOK RAHATSIZ EDİCİ BİR KOKU VAR'

Nurcan Öztürk, “Yukarı oturuyoruz. Çocukları havalandırmak için buraya iniyoruz. Eskiden koku yoktu. 4 ve 5 aydır bir koku hissediyoruz. Çok rahatsız edici bir koku. Özellikle sabahları yoğun bir şekilde hissediyoruz” dedi.

'ESKİDEN MİS GİBİYDİ ŞİMDİ ÇOCUKLARLA GELDİĞİMİZ MİKROP KAPARIZ DİYE KORKUYORUZ'

Sütlüce Parkı'na gelen bir vatandaş ise “Eskiden gayet güzeldi. Yürüyüş yapıyorduk. Şimdi çocuklarla geldiğimizde mikrop kapar diye korkuyoruz. Şuan memnun değiliz. Kokudan dolayı çocukları getiremiyorum. Eskiden gayet mis gibiydi” diye konuştu.

'HALİÇ'E ÇÖP SUYU DÖKÜLDÜĞÜNÜ TESPİT ETTİK'

AK Parti Beykoz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Sadullah Hasanoğlu Haliç'in Ekrem İmamoğlu döneminde geldiği halin ardından İBB Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada ağır eleştirilerde bulundu. Hasanoğlu, "Haliç'in durumunu görüyorsunuz değil mi? Bugünkü yönetim göreve gelmez ne yaptılarsa bir anda Haliç simsiyah oldu. Hemen çıkıp açıklama yaptılar 'Alg patlaması var' dediler. Defalarca Haliç'in maviliği yerine siyah su görüntüleri medyada yer aldı. Bakın Haliç'e çöp suyu döküldüğünü tespit ettik. İnsan sıkılır biraz ya. Bakın şu anda Silivri Seymen'deki çöp depolama sahasındaki tesisin içinde bir çöp suyu arıtma projesi tesisi var. AK Parti döneminde başlamış. Bitmesi gereken tarih iki yıl geçti yerinde sayıyor. Seymen'den 75, 80 kilometre günde 3 bin ton atık çöp suyunu alıp Kemerburgaz'a getiriyorlar. Kemerburgaz'da da eskiden kalma bir arıtma tesisi var onu da çalıştırmadan İSKİ'nin kanalına veriyorlar. İSKİ'nin kanalından Haliç'e geliyor. 1994'te adeta bir lağım çukurunu andıran Haliç, eski haline dönmeye, yeniden kararmaya ve yer yer kokmaya başladı. Neden? Çünkü el aynı el de ondan. Ehil ellerde Haliç masmavi, ehil olmayan ellerde simsiyah. Haliç'te patlayan algler değil Cumhuriyet Halk Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. Beceriksizliği kapatmak için troll ordularıyla milletin kafasını karıştırmaya çalışan algı operasyonu oldu. Haliç'te patlayan algler değil altılı masanın İstanbul şubesi oldu." dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • Mete Han 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Fetret devrini yaşıyor, inşallah bir daha seçimde seçmen akıllı davranır da Yükselme dönemi başlar.
    Cevapla
  • Ertuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    Ben koku falan almıyorum çünkü İstanbul da değilim. O yönetimi de ben seçmedim
    Cevapla
  • Kazım baba 10 ay önce Şikayet Et
    Dışardaki kafirle başa çıkılıyorda,içimizdeki hainlere başa çıkamadık.
    Cevapla
  • ismail. 10 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun başkanlarına şimdiye kadar hiç haliçe parfüm kokusu veren yetkili olmamıştı şizofren kitle çok mutlu bu tğrüm türüm tüten kokudan izmirliler gibi.
    Cevapla
  • Ercan 34 10 ay önce Şikayet Et
    Her şey çok güzel oluyor siz bunu hakettiniz Binali Yıldırım gibi adama oy vermeyip bu çapsızi seçtiniz eyupten İmamoğlu önde kazandı şimdi ver kokuyu lağımi size layık olan lağım kokusudur ağlayıp zirlamayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir