Sosyal medyada 'Yok artık" dedirten 'Hatay Özerk Yönetimi' yalanı...

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı” iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

GİRİŞ 20.06.2023 02:41 GÜNCELLEME 20.06.2023 11:21
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Twitter'da yeni açılan "Hatay Özerk Yönetimi" başlıklı hesap ile birlikte yapılan ilk paylaşım herkesi ayağa kaldırdı.

Yeni açılan hesapta "Hatay Özerk Yönetimi'ni resmi olarak yürürlüğe sokuyoruz. Hatay Özerk Yönetimi'nin başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı, kutlu olsun." paylaşımı tepki çekti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Tepki çeken konu ve paylaşımlara ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, açıklama yaptı. 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı" iddiaları hakkında açıklamaa bulundu.

İddiaların doğru olmadığının altını çizen DMM paylaşımında, "Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı" iddiası doğru değildir. Bahse konu sosyal medya hesabının tamamen kamuoyunu provoke etme amacıyla açılarak paylaşımda bulunduğu tespit edilmiştir. Provokatörlere itibar etmeyiniz." ifadelerini kullandı.

DMM paylaşımında ayrıca şu ifadeler yer aldı;

Bahse konu sosyal medya hesabının tamamen kamuoyunu provoke etme amacıyla açılarak paylaşımda bulunduğu tespit edilmiştir.

Sosyal medya hesabından, "Başkanlık görevine Ebu Hassan Saidi getirildi" iddiasıyla paylaşılan fotoğraftaki kişi de Dubai'nin Veliaht Prensi Hamdan bin Muhammed'dir.

Ayrıca FETÖ'nün sosyal medyadaki propaganda hesaplarının, 14 saat önce paylaşım yapmaya başlayan bahse konu sosyal medya hesabını hızla yaymaya çalıştığı belirlenmiştir. Sosyal medya hesabı ve kullanıcısıyla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için ilgili kurumlar bilgilendirilmiştir ve süreç takip edilmektedir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tartışmaya açmaya ve milletimizi provoke etmeye çalışan bu gibi sosyal medya hesaplarına ve paylaşımlarına itibar edilmemelidir.

"Hatay Özerk Yönetimi kuruldu ve başkanlığını Ebu Hassan Saidi devraldı" iddiası doğru değildir.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Kahtalı 10 ay önce Şikayet Et
    Hala bu tür şeylere inanan aptal var mı diye soracağım. maalesef ahmak çok
    Cevapla
  • Emrah Reyhan 10 ay önce Şikayet Et
    Eee bakacağız zaman ne gösterecek Hatay'ın üzerinde sinsi oyunlar dönüyor bununda zamanla göreceğiz BOP prejesi
    Cevapla
  • ercan 10 ay önce Şikayet Et
    Bu yalanlara inanan muhalefet cephesi kilicdarogluna oy verdigi icin medeni ,erdeogana oyveren ve bu yalanlara itibar etmeyenler cahilmis.Ben demiyorum bunu imamoglu raporu söylüyor.
    Cevapla
  • Yallah Şöför 10 ay önce Şikayet Et
    ateş olmayan yerden duman çıkmaz. suriyelilerin isyan ederek türkiyeden toprak kopartmaları an meselesi
    Cevapla
  • marangoz 10 ay önce Şikayet Et
    benim yaptığım yorumlara hemen ceza kesen EEEEEY ADALET SENİ ARIYORUM NEREDESİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı