Havalar ısındı, 'sarıkız' ortaya çıktı

Batman'da görülen dev sarıkız örümceği paniğe yol açtı. Vatandaşlar, zehirsiz ama güçlü çene yapısı ile insanlara zarar verebilecek örümcek için belediye ekiplerinden ilaçlama yapmasını istedi.

Havalar ısındı, 'sarıkız' ortaya çıktı
Havalar ısındı, 'sarıkız' ortaya çıktı
GİRİŞ 20.06.2023 10:54 GÜNCELLEME 20.06.2023 10:54

Batman'da dev sarıkız örümceği endişeye yol açtı. Örümcek, Kozluk ilçesine bağlı Tepecik Mahallesinde görüldü.

Mahalle sakini Rıdvan Işık, yaz aylarında ısırma vakalarının arttığını belirterek yetkililerden ilaçlama yapmalarını istedi.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla ortaya çıkan sarıkız cinsi örümcekler, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görülüyor.

SADECE GECELERİ HAREKET EDİYOR

Gözleri ışıktan rahatsız olduğu için bu örümceğin sadece geceleri hareket ettiği biliniyor.

Sarıkız örümceği, beslenme şekilleri ile diğer iri örümceklerden ayrılıyor. Görüntüsü akrebe benzetilen örümcek; akrep, fare ve kertenkele gibi canlılarla besleniyor.

ZEHİRSİZ AMA ZARAR VEREBİLİR

1 metre yükseğe zıplayabildiği iddia edilen örümceğin zehirsiz olduğu biliniyor. Ancak güçlü bir çene yapısına sahip olan örümcek, ısırdığında insana ciddi zarar verebiliyor.

Boyutlarına göre oldukça hızlı olan sarıkız örümceği, saatte 1,5 kilometre yol alabiliyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
AK Parti'de reform adımları