37 ilde Tiktok operasyonu: 120 gözaltı! Aralarında fenomenler de var

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformu TikTok üzerinden sanal para ticaretiyle kara para aklayan şebekeye yönelik operasyon gerçekleştirdi.

GİRİŞ 20.06.2023 18:02 GÜNCELLEME 24.06.2023 13:20
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformu TikTok üzerinden sanal para ticaretiyle kara para aklayan şebekeye yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Yayıncılara para gönderen hesapları inceleyen ekipler, para gönderen kişilerle yayıncıların anlaşmalı olduğunu belirledi.

Para göndermek için kullanılan kredi kartlarının çalındığını ya da kopyalandığını belirleyen ekipler, yayıncılara ve para gönderenlere ait 4 binden fazla banka hesap hareketlerini incelemeye aldı.



Yapılan araştırmalarda bu hesaplara 1,2 milyar liralık para akışı olduğu tespit edildi.
Ekipler, şüphelilerin TikTok’ta “Jeton” adı verilen sanal para alabildiklerini daha sonra bir kereliğine mahsus bu jetonu geri iade edebildiklerini ancak aldıkları jetonu sadece anlaşmalı oldukları fenomenlere gönderdiklerini, fenomenlerin ise parayı önceden belirlenen hesaplara aktardıklarını saptadı.

TikTok, fenomenden jetonun geri iadesi için parayı geri isteyince ise fenomenler bu parayı harcadıklarını ve geri iade edemeyeceklerini belirtince Tiktok bu iadeleri kendi hesabından yaptı.



Polis, para akışının anlaşmalı kişiler arasında olduğunu ve bu şekilde Tiktok'un 1,2 milyar lira zarara uğratıldığını tespit edince söz konusu şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

İstanbul merkezli 37 ilde 215 şüpheliye yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında fenomenlerin de bulunduğu 120 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilere ait 32 daire, 9 arsa, 6 iş yeri ve 1 villa,  38 otomobil, 14 şirkete ait ortaklık payları, bin 700 banka hesabı ve kripto varlık hesapları, 82 bin lira, 17 bin 300 dolar ve 6 bin 650 euro, 2 ruhsatsız silah, 1 kuru sıkı silah ve 93 fişek, bir miktar uyuşturucu ve uyarıcı madde ile çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • Ramiz 10 ay önce Şikayet Et
    Kapatın şu tıktok denilen zerzavatı türk milletinin dengesini bozdu iyece bunu devlet bahçeli söylemisti zaten
    Cevapla
  • BÜLENT 10 ay önce Şikayet Et
    tiktok kapatılmalı
    Cevapla
  • emin 10 ay önce Şikayet Et
    bunlar geçici ucuz çözümler... meseleyi kökten halledin
    Cevapla
  • Duygusal Zombi 10 ay önce Şikayet Et
    İnsanlığın faydasına yapılan bir iş olsa muhalif gözüken tipler şerde yarışıyor. Lanetli şeyler.
    Cevapla
  • Osmanlı'torunu 10 ay önce Şikayet Et
    anlaşılan haberi hiçbiriniz tam okumadı yada anlamadı..bu tiktok u dolandırmış bizim çakallar..tiktok tarafından şikayet edilmişler haberi iyi okuyun :) jeton alıyorlar geri vermiyor parayı yedim diyorlar parayı tiktok kendisi ödüyor..arkadaş tiktok u dolandırmışlar helal olsun :) ama hırsızlıkta edepsizlikte üstümüze yok..kapatın tiktok u..
    Cevapla
  • Mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    Tiktok'u dolandırmadı kimse. Kara para aklama ne demek bilmiyorsun galiba? 1 milyon dolar uyuşturucu veya silah kaçakçılığından ya da dolandırıcılıktan elde ettiğin para var diyelim. Devlet bu parayı tespit etmesin diye orada yayın yapanlara jeton olarak atıyor. Onların şirketleri var zaten. Sonra parayı geri alıyorlar. Tiktokun zararı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü