Konteyner vaadiyle depremzedeleri milyonlarca lira dolandırdılar

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan vatandaşların da olduğu yaklaşık 600 kişiyi konteyner ev satma vaadiyle 5 milyon TL dolandıran 6 kişi, polisin Nevşehir merkezli 6 ilde düzenlediği operasyonla yakalandı.

Konteyner vaadiyle depremzedeleri milyonlarca lira dolandırdılar
Konteyner vaadiyle depremzedeleri milyonlarca lira dolandırdılar
GİRİŞ 21.06.2023 20:23 GÜNCELLEME 21.06.2023 20:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremde evi yıkılan Ahmet Kabaandıç Nevşehir'in Çardak Mahallesi'ndeki akrabalarının yanına yerleşti. Konteyner ev almak isteyen Kabaandıç, 23 Mart'ta internet üzerinden gördüğü ilandaki numarayı aradı.

KONTEYNER EV SATMA VAADİYLE VATANDAŞLARDAN 15 BİN LİRA KAPORA TOPLADILAR

Konteyner evin fiyatı konusunda anlaşan Kabaandıç, verilen hesaba 15 bin lira kapora yatırdı. Kabaandıç verdiği adrese konteyner gelmeyince dolandırıldığını anlayıp polise ihbarda bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü’ne Kabaandıç dışında başka şikayetler de geldi.

ŞÜPHELİLERİN 600 KİŞİYİ 5 MİLYON TL DOLANDIRDIKLARI TESPİT EDİLDİ

Bunun üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, konteyner ev satma vadiyle vatandaşları dolandıran kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Nevşehir merkezli İstanbul, Kocaeli, İzmir, Denizli ve Antalya’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden E.U.C., Antalya’da lüks otelde tatil yaparken gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerin, aralarında depremzedelerinde bulunduğu yaklaşık 600 kişiyi toplam 5 milyon TL dolandırdığı tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Ömer 10 ay önce Şikayet Et
    devlet nerde cayırda adallet nerde bayırda hukuk dısarda ne zaman idam gelecek bu son oylardı biline
    Cevapla
  • Guaidoglu 10 ay önce Şikayet Et
    Simdi bunlari bagirtmak hak degil mi? Arkadas tas madenine gönderin, 5 sene kesintisiz günde bir bardak su ve bir ekmege calistirin. Ama sadece ciplak eller ile. Makine falan yok. Akillanmaz bunlar. Ceza mis hapis mis, bos bunlar.
    Cevapla
  • konuk 10 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi bildiği gibi yapsın, ama devletin de adaleti de sağlaması gerekiyor.
    Cevapla
  • Duygusal Zombi 10 ay önce Şikayet Et
    En ağır cezalar verilsin. Normal bir dolandırıcılık değil bu!
    Cevapla
  • Kazım 58 10 ay önce Şikayet Et
    Bu kanunlarla hiç bir şey olmaz.Kameraları kapayacaksın 5 öğün Allah ne verdiyse kol,bacak,kafa,göz dalacaksın bu namussuzlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den