Başörtüsü teklifi yeniden Meclis gündemine geliyor

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak olan düzenleme yeniden Meclis gündemine geliyor. AK Parti ve MHP, bu kez muhalefetin desteğini almak istiyor. Muhalefet kanadında ise henüz ortak bir tavır yok.

Başörtüsü teklifi yeniden Meclis gündemine geliyor
Başörtüsü teklifi yeniden Meclis gündemine geliyor
GİRİŞ 23.06.2023 16:42 GÜNCELLEME 23.06.2023 16:48
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve ailenin korunmasını öngören düzenleme raftan iniyor. Anayasa teklifi, Meclis'in öncelikli gündemlerinden biri olacak. AK Parti ve MHP, yeni yasama yılında düzenlemeyi Meclis'e sunmayı planlıyor.

Başörtüsü teklifi yeniden Meclis gündemine geliyor

Düzenleme, geçen dönem Anayasa Komisyonu'nda görüşülmüştü. CHP ve İyi Parti, "dini inancı sebebiyle" ifadesinin tekliften çıkarılması istemiş, önergeleri reddedilince komisyonu terk etmişti. Teklif komisyonda kabul edilmiş, ancak Genel Kurul gündemine getirilmemiş yeni döneme bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok kez başörtüsünün Anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyleyerek, defalarca muhalefete çağrı yaptı.

SAADET, DEVA VE GELECEK PARTİLERİNİN TAVRI ÖNEMLİ OLACAK

Ancak CHP'nin, teklifin aynı şekilde Meclis gündemine gelmesi durumunda destek vermesi beklenmiyor. Bu nedenle 35 milletvekiline sahip Saadet, Deva ve Gelecek partilerinin tavrı önemli olacak. 3 partinin de konuya "uzlaşmacı bir tutum" içinde yaklaşacakları belirtiliyor. Bazı değişikliklerle metne imza atabilecekleri ifade ediliyor.

AK Parti'nin düzenlemeyi Meclis'e göndermeden önce ortak noktada buluşmak için parti yetkilileriyle temasta olması bekleniyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • -Gözlemci 10 ay önce Şikayet Et
    Dini necibe olarak takar başka nedenden takar kimseyi ilgilendirmez gücü kadınların kıyafetinde gören CHP küçüksünüz büyümeyeceksiniz
    Cevapla
  • -Gözlemci 10 ay önce Şikayet Et
    Getirin şu yasayı yeter yıllarca başörtüsüne gğçleri yeten CHP seçim için kendinize başka malzeme edinin terörist değil hain değik ne istiyorsunuz kadınlardan CHPyi kınıyorum...
    Cevapla
  • Gaziantep27 10 ay önce Şikayet Et
    Bizim başörtüsünden daha önemli bir sorunumuz var.ADALET GIBI YANİ. Uyuşturucu satana idam,Birinin canina kiyana yada kast edene idam,tecavüz cuye idam,hırsızın eli kesilsin,Hafif suçlar i olan kişiler ücretsiz bir şekilde belediye islerinde çalışsın. Egitim berbat lütfen önceliğimiz bunlar olsun.
    Cevapla
  • Fatih 10 ay önce Şikayet Et
    Başortusu demek saçma..kimse dini vecibelerinin getirdiği görevleri ibadetleri yapmakta hürdür kimse karışamaz demesi lazım..hepsini kapsasin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    staj başlangıcınıda bi görüşün..
    Cevapla
  • avşiar 10 ay önce Şikayet Et
    Staj da Başörtüsü serbest olsun!tek değer para tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı